Foto: marijanna
. . domace je domace. . mnami
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
zo surovin na cesto urobime hladke cesto a z neho lopticky,mne vyslo 8,ale robila som s dvoma olnkami,vid recept Burek,takze na syrnicu potrebujeme 4 lopticky. . ,kazdu naolejujeme
-
2
tvarohova plnka,vsetko zmiesame spolu,misi byt slana,ochutname,
-
3
pripravime si stol a muku a oklagiju - palica bosanska rozvalka na tento druh cesta,postup je uvedeny aj pri recepte - Burek:) potrebujeme miesto,aby sme mohli chodit okolo ked budeme vytahovat kore,listy cesta
-
4
gcesto stale dobre pomucime,najprv rozvalame ako s rozvalkou,ked uz je tensie tak si ho navinieme na palicu,stale mucime a to fajne,kebo inak sa zlepi a nebude uz z neho nic
-
5
cesto opat pomucime a namotame napalicu a akoby sme ho hodili pred seba a potiahneme,ako ked hodime ten gymnasticky kruh a on sa nam vrati,alebo ksd davame obrus na stol a si ho hodime pred seba a potiahneme. . . neviem to lepsie opisat,ale to cesto sa tak natahuje. .
-
6
ked uz ho mame na tdnko roztiahnute pokvapkame olejom
-
7
navrstvime plnku a zrolujeme ako strudel
-
8
orobime zlimaka a prelozime na namasteny pekac a takto urobime este 3 cesta
-
9
upecieme a na vrch po upeceni natrieme kyslu smotanu
-
10
zakryjeme alobalom a este utierkou,nechame takto 15 minut,aby sa uparila,zmakla
-
11
podavame s kyslou smotanou,bielym jogurtom. . hmmm
Diskusia k receptu