Sypaný pudingový koláč s marhuľami fotorecept
Foto: helena10
Ešte jeden malý chutný sypaný a rýchly koláč s čerstvými marhuľami.
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
štipka |
|
1/2 bal. |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
3 PL mleté |
|
140 g (alebo Hera) |
|
1 ks |
|
Puding: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby (čerstvé) |
|
Postup
-
1
Piekla som v srdcovej forme 21 cm, ale môžete v inej forme podľa vlastného výberu.
- 2
Všetky sypké suroviny na cesto – múku, prášok do pečiva, štipku soli, cukry a mleté orechy – premiešam. Do tejto sypkej zmesi pridám vajce a studené maslo. Spracujem ručne na posýpku. Z toho asi ¼ si odložím bokom na posypanie vrchu koláča. Je na vás, koľko si necháte. Ostatné drobivé cesto nasypem do formy, dno ktorej som vyložila papierom na pečenie.
- 3
Vylejem naň teplý - nevychladený uvarený vanilkový puding (z mlieka, pudingu v prášku a cukru).
- 4
Do pudingu rozložím polovice marhúľ a trochu pritlačím.
- 5
Vrch posypem odloženou posýpkou.
- 6
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180-190 stupňoch 30 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry.
- 7
Upečený koláč nechávam v chlade do ďalšieho dňa. Potom nakrájam a môžeme si pochutnať.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
🤗