Foto: helca103
Tento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze. Majiteľka nás prehovorila na tento šalát vraj Zobraziť celý popisTento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze. Majiteľka nás prehovorila na tento šalát vraj keď skúsime bude sa nám páčiť. Veru mala pravdu, od vtedy ho robím často.
porcia
príprava
Postup
-
1
Uhorky a paradajky pokrájame na kocky.
-
2
Osolíme aby uhorky pustili šťavu a pripravíme si nálev. Zmiešame vodu, cukor, korenie, citrónovú šťavu, cesnak. Nálevom zalejeme šalát premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinu.
-
3
Pred podávaním posypeme bryndzou a dobrý,ľahký a svieži šalátik môžeme konzumovať. PS: Alebo si urobíme čisto uhorkový, môžeme pridať papriku,čínsku kapustu, čokoľvek podľa vlastnej chuti a toho čo máme doma. Ale neodporúčam kombinovať veľa druhov zeleniny, pri tomto recepte platí že ,,v jednoduchosti je krása"
-
4
Tu je uhorka a červená paprika.
Diskusia k receptu