Svieže kuracie prsia s cherry paradajkami

Autor receptu: mandarin999

Kuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové a nové recepty. Nedávno som rozmýšľala ako docieliť ešte jemnejšiu, šťavnatejšiu a chutnejšiu chuť kuracieho mäska a vzniklo z toho toto.

45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky (kocky, rezance). Posolíme, pokoreníme čiernym korením i korením na kura. Pridáme i rozmarín a dáme opiecť na olivovom oleji spolu s nakrájanými cherry paradajkami (rozrezala som ich na polovicu). Opekáme dokedy sa nám rajčinky nezačnú pekne opekať.
  2. Podlejeme to vodou (množstvo je ľubovoľné - podľa toho, koľko šťavy chcete mať) a necháme dusiť. Ku koncu šťavu trocha zahustíme - v hrnčeku si zmiešame lyžicu kečupu, 2 lyžice múky s trochou vodu - poriadne vymiešame, aby nám nezostali hrudky a pomaly vmiešavame do šťavy. Nakoniec pridáme lyžicu citrónovej šťavy, ktorá chuť oživí, spestrí a spríjemní a sušenú bazalku. Pokiaľ máte čerstvú, nakrájajte tú a pridajte, bude to chutnejšie.
  3. Mäsko je hotové. Ja som ho podávala so zeleninou a novými varenými zemiačkami na masle a petržlenovej vňati.