Jablková torta

Svieža torta bez múky (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Ulahodí aj veľkým maškrtníkom. Z toho, čo bolo doma. Korpus orechový, varená plnka s jablkami a tvarohovo- smotanový krém.

15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablková plnka: Štvrtinky očistených jabĺk nakrájam na plátky a podusím spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridám k nim citrónový puding, ktorý som rozmiešala v pomarančovom džúse a uvarím. Uvarenú plnku prikryjem a nechám chladnúť.
  2. Cesto na korpus: Vajcia rozdelím na bielky a žĺtky. Z bielkov so štipkou soli vyšľahám tuhý sneh. Žĺtky vyšľahám s cukrom do peny. Ručne vymiešam po častiach mleté orechy a nakoniec sneh z vyšľahaných bielkov. Cesto dám do vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme o priemere 22 cm a upečiem vo vyhriatej rúre – 175 stupňov 15 minút. Kontrola špajľou. Korpus nechám vychladnúť.
  3. Pripravím si tvarohovo-smotanový krém vyšľahaním tvarohu, smotany, práškového cukru a želatínového stužovača.
  4. Na vychladený korpus vo forme rozotriem jablkovú plnku. Na jablkovú plnku natriem tvarohovo-smotanový krém. Tortu nechám v chladničke približne 3 hodiny.
  5. Zdobenie si spravte každý podľa svojej fantázie. Dobrú chuť!