Medové rezy

mojack - fotkamojack, 7. decembra 2010
Medové rezy
Foto: mojack

ja ich mám takéto..recept ani iný nehľadám.

Suroviny

150 g
1 ks
5 PL
50 g
2 PL
1 čl
450 g
pnka:
80 g
200 g
200 g
1 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Príprava cesta: Cukor vymiešame s vajcom, medom, maslom, mliekom na miernom ohni. Stále miešame.Ak nám začne vriet odstavíme a pridáme sodu bicarbonu.Pri miešaní sa urobí hustá pena, ktorú horúcu zapracujeme do múky.S cestom sa výborne pracuje ak je teplé.

  2. 2

    Rozdelíme hned na 3 časti, vyvaľkáme a upečieme. Ja pečiem na silikonových podložkách. Ak nestihnem tretie cesto vyvaľkat ešte kým je teplé, tak cele cesto si hodím na 10 sekund do mikrovlnky.Ak sa mi cesto nezda dost teple opakujem to znova.

  3. 3

    Vychladené pláty natriem pnkou a zatažím.Čokolády je dost na iných koláčikoch tak pre zmenu stači čokolády cik- cak.

    Medové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

sbsgabi
tento recept aj ja robím ale do plnky dávam orechy 10 dkg mletých orechov a takto robím aj metrový koláč napíšem recept
sbsgabi
Naozaj je výborný u nás sa spapá ako prvý a ešte aj žĺtkové rezy
mojack
Orechy " odkladám" na orechové so žltkovou polevou, alebo- žĺtkové rezy?
ela77
mám podobný recept, len bez mlieka a plus ešte jedno vajce. Už som tu ale písala, že od jednej doby mám s tým problém a tie pláty cestové nechutia a nevyzerajú tak ako som ich robievala kedysi dávnejšie. Myslela som, že je to cukrom, že skúsim kryštálový, alebo krupicový, ale ako vidím, tiež máš v recepte práškový. Znova píšem, že mi ten môj výsledok pečenia týchto medových pripomína kupované z obchodu a nie tie medovo akoby karamelové, ktoré som niekedy robievala, samozrejme pri dodržaní presne celého receptu. V čom môže byť chyba. Tie pláty sa rýchlo piekli a nie ako teraz a mali aj inú chuť, teraz je to také fádne cesto ako napr. doboškové, nie akoby medové.
mojack
Možno aj med má chut každý inú. Kupovaný med nie je to pravé " medové" .Najlepší je tmavý lesný.
jarunka
Ja tiez robim medove rezy, ale moj recept je trochu iny, mam 4 platy, a do sredu davam marhulovy dzem a 2 krat krem. Recept pridam neskor.
serchan
ela77, nekupuj kvetinové medy,lebo tie dávajú tú neutrálnu a nie medovú chuť. ten recept je najlepší ja ho robievam už roky aj s plnkou varenou s múkou a nie s pudingom.
tedko
Ja medový rez nerobievam,lebo sa mi nikdy nepodarí a aj keď som ho
piekla dcére na svadbu tak sa vyhodil,odvtedy mi ho robí vždy na
vianoce mamina.a je super.
remcula
Já se přiznám bez mušení, že ty medovníky neumím. Śkoda, je to moc dobré a moc hezky to vypadá.
mojack
Raz vyskúšat treba. Medové pláty sa nesmú dlho piect, lebo by sa vysušili.
tedko, remcula,- ja som tiež nerobila lebo sa mi nedarili. Boli tvrdé ako beton a nie a nie zmäknút. No a potom sme mali veľa guličiek na všelijaký spôsom, s kokosom, orechami ...:-)))
marienka44
@Mojack , chýba postup prípravy krému. Pre zaciatočníčky nestačí tak, ako je napisané. :-)-Na zaciatku sa vari mlieko aj s vajcom. Neuvari sa vajce na prazenicu?
rybarik2
Recept mám tiež bez mlieka. Medové rezy mám rada, ale ja robím tenšie, asi 8-10 plátov a synovia potom počítajú, koľko sa mi podarilo urobiť.
mojack
marienka44
Cukor vymiešame s vajcom, medom, maslom, mliekom na miernom ohni.Ja to robím všetko naraz, mam hrniec s dvojitým dnom.Ak sa to mieša a pomaly tak sa to vajíčko neupečie.Toto je príprava cesta, nie krému.
mojack

Evina 1112
Mlieko a múka sa uvarí v hrnci / ako puding/- je husté pozor aby neprihorel. Maslo, cukor práškový,vanilka vymiešam el.šlahačom a do toho pridávam postupne vychladenú uvarenú múku v mlieku.

hanuska
Ja si cestá dávam do misky a tú položím na hrniec s horúcou vodou a tak ho mám stále teplé až kým ho všetko nespracujem
1x myalab




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia