Švédsky tvarohový koláč
Krehké cesto v dvoch farbách sa pripravuje z mrveničky, čo
urýchľuje proces prípravy a tvarohová plnka pripravená s
mliekom je veľmi jemná. Príprava nezaberie Zobraziť celý popisKrehké cesto v dvoch farbách sa pripravuje z mrveničky, čo
urýchľuje proces prípravy a tvarohová plnka pripravená s
mliekom je veľmi jemná. Príprava nezaberie
veľa času a výsledok bude veľmi
chutný :-)
Zdroj: Youtube
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
| Tvarohová plnka: | |
| 400 g |
|
| 160 ml |
|
| 2 ks |
|
| 60 g |
|
| 10 g |
|
| Mrvenička: | |
| 70 g |
|
| 10 g |
|
| 335 g |
|
| 1/3 ČL |
|
| 125 g |
|
| 25 g |
|
| 5 g |
|
Postup
-
1
Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať vajcia, vanilkový a kryštálový cukor, dôkladne zmiešať tyčovým mixérom. Pridať mlieko a znova premiešať. Tvarohová plnka bude tekutá.
- 2
Mrvenička: Zmiešať múku, kryštálový a vanilkový cukor, prášok do pečiva, maslo, olej a ručne zmiešať tak, aby sa vytvorila mrvenička. Mrveničku rozdeliť na dve rovnaké časti, do jednej pridať kakaový prášok a dôkladne premiešať.
- 3
Kakaovú mrveničku nasypať na dno formy (9×28 cm) vystlanej papierom na pečenie, naliať tvarohovú plnku a navrch navrstviť svetlú mrveničku. Piecť 50-60 minút pri 150 °C. Koláč vybrať z formy studený.
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/skYz0d0CGCg
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









bo foto aj celý recept-ruský web
ručíte-že chutný..??
Ano, piekla som ja a rucim, ze je chutny :-)
A je to ukrajinsky a nie rusky ;-)
Vsetky recepty, ktore zvetejnujem, osobne som robila a mam ich preverene.