Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Švédsky tvarohový koláč

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 30. júna 2021

Krehké cesto v dvoch farbách sa pripravuje z mrveničky, čo urýchľuje proces prípravy a tvarohová plnka pripravená s mliekom je veľmi jemná. Príprava nezaberie Zobraziť celý popisKrehké cesto v dvoch farbách sa pripravuje z mrveničky, čo urýchľuje proces prípravy a tvarohová plnka pripravená s mliekom je veľmi jemná. Príprava nezaberie veľa času a výsledok bude veľmi chutný :-)
Zdroj: https://youtu.be/skYz0d0CGCg

10
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

Tvarohová plnka:
400 g
160 ml
2 ks
60 g
10 g
Mrvenička:
70 g
10 g
335 g
1/3 ČL
125 g
25 g
5 g




Postup

  1. 1

    Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať vajcia, vanilkový a kryštálový cukor, dôkladne zmiešať tyčovým mixérom. Pridať mlieko a znova premiešať. Tvarohová plnka bude tekutá.

  2. 2

    Mrvenička: Zmiešať múku, kryštálový a vanilkový cukor, prášok do pečiva, maslo, olej a ručne zmiešať tak, aby sa vytvorila mrvenička. Mrveničku rozdeliť na dve rovnaké časti, do jednej pridať kakaový prášok a dôkladne premiešať.

  3. 3

    Kakaovú mrveničku nasypať na dno formy (9×28 cm) vystlanej papierom na pečenie, naliať tvarohovú plnku a navrch navrstviť svetlú mrveničku. Piecť 50-60 minút pri 150 °C. Koláč vybrať z formy studený.

  4. 4

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/skYz0d0CGCg

Diskusia k receptu

radost
piekli ste vy..??
bo foto aj celý recept-ruský web
ručíte-že chutný..??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia