Tvarohový koláč
Švédsky tvarohový koláč
Autor receptu: razomzastolom
Krehké cesto v dvoch farbách sa pripravuje z mrveničky, čo
urýchľuje proces prípravy a tvarohová plnka pripravená s
mliekom je veľmi jemná. Príprava nezaberie
veľa času a výsledok bude veľmi
chutný :-)
10 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 150 °C |
Postup
- Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať vajcia, vanilkový a kryštálový cukor, dôkladne zmiešať tyčovým mixérom. Pridať mlieko a znova premiešať. Tvarohová plnka bude tekutá.
- Mrvenička:
Zmiešať múku, kryštálový a vanilkový cukor, prášok do pečiva, maslo, olej a ručne zmiešať tak, aby sa vytvorila mrvenička.
Mrveničku rozdeliť na dve rovnaké časti, do jednej pridať kakaový prášok a dôkladne premiešať.
- Kakaovú mrveničku nasypať na dno formy (9×28 cm) vystlanej papierom na pečenie, naliať tvarohovú plnku a navrch navrstviť svetlú mrveničku. Piecť 50-60 minút pri 150 °C. Koláč vybrať z formy studený.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/skYz0d0CGCg