Tvarohový koláč

Švédsky tvarohový koláč

Autor receptu: razomzastolom

Krehké cesto v dvoch farbách sa pripravuje z mrveničky, čo urýchľuje proces prípravy a tvarohová plnka pripravená s mliekom je veľmi jemná. Príprava nezaberie veľa času a výsledok bude veľmi chutný :-)

10
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať vajcia, vanilkový a kryštálový cukor, dôkladne zmiešať tyčovým mixérom. Pridať mlieko a znova premiešať. Tvarohová plnka bude tekutá.
  2. Mrvenička: Zmiešať múku, kryštálový a vanilkový cukor, prášok do pečiva, maslo, olej a ručne zmiešať tak, aby sa vytvorila mrvenička. Mrveničku rozdeliť na dve rovnaké časti, do jednej pridať kakaový prášok a dôkladne premiešať.
  3. Kakaovú mrveničku nasypať na dno formy (9×28 cm) vystlanej papierom na pečenie, naliať tvarohovú plnku a navrch navrstviť svetlú mrveničku. Piecť 50-60 minút pri 150 °C. Koláč vybrať z formy studený.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/skYz0d0CGCg