Švábska trasenica (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Obľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept na
svadobné pečivo a mne sa veľmi páčilo. Ešte raz som načrela do ich skvelých
receptov. Dnes pre zmenu
trasenica. Toto jedlo vyzerá na prvý pohľad zložito, ale je v ňom všetko, čo sa v bežnej
domácnosti vždy
nájde. Kombinácia zemiakov s maslovými haluškami a opečeným chlebíkom to všetko
pod tvarohovým klobúkom.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som ošúpala, umyla.
- Treba na varenie zemiakov použiť väčší hrniec, lebo v tej vode kde sa varia zemiaky sa budú variť i maslové halušky. Zemiaky som dala do hrnca a pridala som soľ. Nechala som ich variť do polomäkka.
- Pokiaľ sa zemiaky varili, pripravila som si cesto na maslové halušky. Obe múky som preosiala, pridala som vajce, roztopené maslo a soľ.
- Do vriacej vody k uvareným zemiakom som sádzala halušky.
- Keď halušky vyplávali na vrch, scedila som ich spolu i so zemiakmi. Netreba oplakovať.
- Posypala som ich tvarohom.
- Krajec domáceho chlebíka som nakrájala na malé kocočky. Opiekla som ho na suchej panvici do svetlohneda.
- Pripravila som si vejárik slaninky. Keď sa slaninka opiekla, tukom som poliala trasenicu. Vlastne celé toto jedlo už posypané tvarohom a kockami chlebíka spolu s misou sa potrasie tak aby sa zemiaky a chlebík nepolámali. Zapíja sa kyslým domácim mliekom.
- Hotové jedlo som uložila na taniere, ozdobila vejárikom slaninky. Veľmi chutné a sýte jedlo. Prajem vám dobrú chuť.