Švábska trasenica (fotorecept)
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Obľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept na 
svadobné pečivo a mne sa veľmi páčilo. Ešte raz som načrela do ich skvelých 
receptov. Dnes pre zmenu 
trasenica. Toto jedlo vyzerá na prvý pohľad zložito, ale je v ňom všetko, čo sa v bežnej 
domácnosti vždy 
nájde. Kombinácia zemiakov s maslovými haluškami a opečeným chlebíkom to všetko 
pod tvarohovým klobúkom.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Zemiaky som ošúpala, umyla.
 - Treba na varenie zemiakov použiť väčší hrniec, lebo v tej vode kde sa varia zemiaky sa budú variť i maslové halušky. Zemiaky som dala do hrnca a pridala som soľ. Nechala som ich variť do polomäkka.
 - Pokiaľ sa zemiaky varili, pripravila som si cesto na maslové halušky. Obe múky som preosiala, pridala som vajce, roztopené maslo a soľ.
 - Do vriacej vody k uvareným zemiakom som sádzala halušky.
 - Keď halušky vyplávali na vrch, scedila som ich spolu i so zemiakmi. Netreba oplakovať.
 - Posypala som ich tvarohom.
 - Krajec domáceho chlebíka som nakrájala na malé kocočky. Opiekla som ho na suchej panvici  do svetlohneda.
 - Pripravila som si vejárik slaninky. Keď sa slaninka opiekla, tukom som poliala trasenicu. Vlastne celé toto jedlo už posypané tvarohom a kockami chlebíka spolu s misou sa potrasie tak aby sa zemiaky a chlebík nepolámali. Zapíja sa kyslým domácim mliekom.
 - Hotové jedlo som uložila na taniere, ozdobila vejárikom slaninky. Veľmi chutné a sýte jedlo. Prajem vám dobrú chuť.