Švábska trasenica (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Obľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept na svadobné pečivo a mne sa veľmi páčilo. Ešte raz som načrela do ich skvelých receptov. Dnes pre zmenu trasenica. Toto jedlo vyzerá na prvý pohľad zložito, ale je v ňom všetko, čo sa v bežnej domácnosti vždy nájde. Kombinácia zemiakov s maslovými haluškami a opečeným chlebíkom to všetko pod tvarohovým klobúkom.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som ošúpala, umyla.
  2. Treba na varenie zemiakov použiť väčší hrniec, lebo v tej vode kde sa varia zemiaky sa budú variť i maslové halušky. Zemiaky som dala do hrnca a pridala som soľ. Nechala som ich variť do polomäkka.
  3. Pokiaľ sa zemiaky varili, pripravila som si cesto na maslové halušky. Obe múky som preosiala, pridala som vajce, roztopené maslo a soľ.
  4. Do vriacej vody k uvareným zemiakom som sádzala halušky.
  5. Keď halušky vyplávali na vrch, scedila som ich spolu i so zemiakmi. Netreba oplakovať.
  6. Posypala som ich tvarohom.
  7. Krajec domáceho chlebíka som nakrájala na malé kocočky. Opiekla som ho na suchej panvici do svetlohneda.
  8. Pripravila som si vejárik slaninky. Keď sa slaninka opiekla, tukom som poliala trasenicu. Vlastne celé toto jedlo už posypané tvarohom a kockami chlebíka spolu s misou sa potrasie tak aby sa zemiaky a chlebík nepolámali. Zapíja sa kyslým domácim mliekom.
  9. Hotové jedlo som uložila na taniere, ozdobila vejárikom slaninky. Veľmi chutné a sýte jedlo. Prajem vám dobrú chuť.