Sütlaç (čítaj sutlač) alebo turecký ryžový puding je veľmi podobný našej mliečnej ryži, až na to, že je oveľa sladší. Komu prekáža príliš sladká Zobraziť celý popisSütlaç (čítaj sutlač) alebo turecký ryžový puding je veľmi podobný našej mliečnej ryži, až na to, že je oveľa sladší. Komu prekáža príliš sladká chuť, môže pridať menej cukru, ale potom to už nie je to pravé ;) Takže recept pre milovníkov supersladkostí :)

6-8
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/3 hrnček
1 1/2 hrnček
3/4 hrnček
1 hrnček
3 hrnčeky
1
3 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť vodu spolu s opláchnutou ryžou. Varíme cca 25 minút, kým ryža nezmäkne. Pridáme mlieko, smotanu, cukor, vanilkový cukor a štipku soli.

  2. 2

    Za stáleho miešania privedieme k varu. Škrobovú múčku rozmiešame v troške mlieka alebo vody a vlejeme do pudingu. Povaríme asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do malých misiek alebo pohárov a posypeme škoricou. Necháme vychladnúť. Vychladené ešte vložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

nadia56
tvoj recept sa mi paci, ukladam si ho do kk,
podobnu ryzovu kasu robim v pekarnicke na chlieb na programe jam,
trosku to ulahci varenie,
pekny den zelam :-)
marianna76
zaujímavé. nikdy nezabudnem na ryžovú zmrzlinu. boli sme na dovolenke ako malé deti ... to zmrzlina mala inú cenu pred 25 rokmi... a kúpili nám z každej jednu, super, až na tú ryžovú... ešte , že bola úplne na spodu.... ryžový nákyp môžeme... aj ryžu s ovocím, možno skúsime aj túto kašičku.... dík
hubata
eeee ..... taký ťažký názov a takýto mňamkový recept. To ma teda nenapadlo urobiť dva v jednom: aj keď zvlášť to robím.
Do ochutenej uvarenej ryžovej kaše zamiešam ovocie, nechám stuhnúť, vyklopím a navrch uvarím hustý vanilkový puding. Znova sa to ozdobí ovocím a šľahačkou.
sovka62
Mne teda ešte nikdy nič príliš sladké nebolo. Na dovolenkách v Turecku sa niektorí ofrňujú dokonca nad baklavou, že je príliš sladká, ale pre mňa je to to pravé. Takže aj toto mi bude určite chutiť.
evanaaa
Kým som mohla sladké s cukrom, tak ak malo byť sladké, tak sladké ako sa patrí a nie len trochu postrašené cukrom. Ešte aj omáčky mám radšej sladšie ako kyslé. Takúto ryžu som robila asi len raz ( je to ryžové flameri ), častejšie robím ryž. nákyp s ovocím, ale aj toto je dobré.
honestka
A prave na nom je dobre este to, ze ostane taky krasne kremovy. Pre mna s ciapockou cerstvej vyslahanej slahacky.
= Je velmi oblubenym aj v indickej kuchyni ako dezert.
lucylee
tak isto ukladám zíde sa, keď príde chuť na sladké
nazarboncuk
dobrú chuť moje milé, nech máte sladko až za ušami ;)
@marienka44 ja nechávam niekedy hrniec zatvorený niekedy otvorený, ale v podstate tá voda sa má vypariť, pretože sa tam potom pridá dosť mlieka, takže voda nie je až tak potrebná
3sandra3
super recept...tiež mám rada ryžu s mliekom.... neviem, čo znamená ten názov receptu
silvia68
robila som to, bolo to super, mňam, mňam, len tej ryže som dala celý hrnček , dnes išla dcéra k zubárke, tak to idem zase uvariť, aby nemuseĺa nič hrýzť
lucicik
Ryze je tam naschval menej ako sme zvycajne zvyknuty na hutne mliecne ryze v nasich zemepisnych sirkach, dlzkou varenia sa uvolni skrob z ruze a ziska to svojsku pravu konzistenciu:-) (mam pravdu Nazarboncuk:-) Ja varim 30-35 minut. Tak ako vsetko turecke, milujeme:-)
lucicik
Bolo to myslene ako otazka pre Nazarboncuk, velmi som sa ponahlala:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia