Foto: nazarboncuk
Sütlaç (čítaj sutlač) alebo turecký ryžový puding je veľmi podobný našej mliečnej ryži, až na to, že je oveľa sladší. Komu prekáža príliš sladká Zobraziť celý popisSütlaç (čítaj sutlač) alebo turecký ryžový puding je veľmi podobný našej mliečnej ryži, až na to, že je oveľa sladší. Komu prekáža príliš sladká chuť, môže pridať menej cukru, ale potom to už nie je to pravé ;) Takže recept pre milovníkov supersladkostí :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť vodu spolu s opláchnutou ryžou. Varíme cca 25 minút, kým ryža nezmäkne. Pridáme mlieko, smotanu, cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
- 2
Za stáleho miešania privedieme k varu. Škrobovú múčku rozmiešame v troške mlieka alebo vody a vlejeme do pudingu. Povaríme asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do malých misiek alebo pohárov a posypeme škoricou. Necháme vychladnúť. Vychladené ešte vložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podobnu ryzovu kasu robim v pekarnicke na chlieb na programe jam,
trosku to ulahci varenie,
pekny den zelam :-)
Do ochutenej uvarenej ryžovej kaše zamiešam ovocie, nechám stuhnúť, vyklopím a navrch uvarím hustý vanilkový puding. Znova sa to ozdobí ovocím a šľahačkou.
= Je velmi oblubenym aj v indickej kuchyni ako dezert.
@marienka44 ja nechávam niekedy hrniec zatvorený niekedy otvorený, ale v podstate tá voda sa má vypariť, pretože sa tam potom pridá dosť mlieka, takže voda nie je až tak potrebná