Sütlaç

Autor receptu: nazarboncuk

Sütlaç (čítaj sutlač) alebo turecký ryžový puding je veľmi podobný našej mliečnej ryži, až na to, že je oveľa sladší. Komu prekáža príliš sladká chuť, môže pridať menej cukru, ale potom to už nie je to pravé ;) Takže recept pre milovníkov supersladkostí :)

6-8
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme variť vodu spolu s opláchnutou ryžou. Varíme cca 25 minút, kým ryža nezmäkne. Pridáme mlieko, smotanu, cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
  2. Za stáleho miešania privedieme k varu. Škrobovú múčku rozmiešame v troške mlieka alebo vody a vlejeme do pudingu. Povaríme asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do malých misiek alebo pohárov a posypeme škoricou. Necháme vychladnúť. Vychladené ešte vložíme do chladničky.