Sušené slivky s mandľou v kokosovom cestíčku fotorecept
Foto: tinca
Tak toto je veľmi rýchly a chutný dezert, ak vás prekvapí nečakaná návšteva napr. ako mňa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
10 ks |
|
10 ks celé lúpané |
|
+slivky na ozdobu |
|
|
|
Kokosové cestíčko: | |
1 ks |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Ako prvé si na suchej teflonke opražíme do zlatova mandľové lupienky, ktoré použijeme na ozdobu. Z vajíčka oddelíme žltok a bielok a z bielka ušľaháme tuhý sneh /použijeme len cca 1/2 bielka/. Nožíkom urobíme v sušených slivkách dierku a do každej vložíme celú lúpanú mandľu. Každú slivku opatríme špáradlom, aby sa nám slivky lepšie namáčali v cestíčku, s ktorým ich budeme aj vyprážať.
-
3
V treťom kroku si pripravíme kokosové cestíčko tak, že do žltka pridáme med, práškový cukor, dobre vymiešame do peny, potom pridáme kokos, hladkú múku a rum. Nakoniec pridáme vyšľahaný bielok, ja som minula z 1 cca len polovicu. Ak je niekomu málo sladké pridá si cukor,alebo viac kokosu, rumu, to je na každom z vás podľa chuti. Ak sa vám zdá cestíčko riedke, ešte pridáme kokos+múku, ak husté, tak bielok.
-
4
Cestíčko má mať takú konzistenciu, keď si omočíte prst tak odkvapne len zospodu a pekne zostane na prste.
-
5
Naplnené slivky máčame v cestíčku a vyprážame v horúcom oleji. POZOR! trvá to pár sekúnd, aby vám nezhoreli. Dáme na servítku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
-
6
A dezert je na svete. Podávame teplé preliate vaječným koňakom a ozdobené sušenými slivkami a mandľami. Je to dosť sýte, takže na osobu počítame 5-6 kusov. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu