Sušené slivky s mandľou v kokosovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Tak toto je veľmi rýchly a chutný dezert, ak vás prekvapí nečakaná návšteva napr. ako mňa.

2
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Ako prvé si na suchej teflonke opražíme do zlatova mandľové lupienky, ktoré použijeme na ozdobu. Z vajíčka oddelíme žltok a bielok a z bielka ušľaháme tuhý sneh /použijeme len cca 1/2 bielka/. Nožíkom urobíme v sušených slivkách dierku a do každej vložíme celú lúpanú mandľu. Každú slivku opatríme špáradlom, aby sa nám slivky lepšie namáčali v cestíčku, s ktorým ich budeme aj vyprážať.
  3. V treťom kroku si pripravíme kokosové cestíčko tak, že do žltka pridáme med, práškový cukor, dobre vymiešame do peny, potom pridáme kokos, hladkú múku a rum. Nakoniec pridáme vyšľahaný bielok, ja som minula z 1 cca len polovicu. Ak je niekomu málo sladké pridá si cukor,alebo viac kokosu, rumu, to je na každom z vás podľa chuti. Ak sa vám zdá cestíčko riedke, ešte pridáme kokos+múku, ak husté, tak bielok.
  4. Cestíčko má mať takú konzistenciu, keď si omočíte prst tak odkvapne len zospodu a pekne zostane na prste.
  5. Naplnené slivky máčame v cestíčku a vyprážame v horúcom oleji. POZOR! trvá to pár sekúnd, aby vám nezhoreli. Dáme na servítku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
  6. A dezert je na svete. Podávame teplé preliate vaječným koňakom a ozdobené sušenými slivkami a mandľami. Je to dosť sýte, takže na osobu počítame 5-6 kusov. Dobrú chuť!