Sušené slivky s mandľou v kokosovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Tak toto je veľmi rýchly a chutný dezert, ak vás prekvapí nečakaná návšteva napr. ako mňa.
2 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Ako prvé si na suchej teflonke opražíme do zlatova mandľové lupienky, ktoré použijeme na ozdobu. Z vajíčka oddelíme žltok a bielok a z bielka ušľaháme tuhý sneh /použijeme len cca 1/2 bielka/. Nožíkom urobíme v sušených slivkách dierku a do každej vložíme celú lúpanú mandľu. Každú slivku opatríme špáradlom, aby sa nám slivky lepšie namáčali v cestíčku, s ktorým ich budeme aj vyprážať.
- V treťom kroku si pripravíme kokosové cestíčko tak, že do žltka pridáme med, práškový cukor, dobre vymiešame do peny, potom pridáme kokos, hladkú múku a rum. Nakoniec pridáme vyšľahaný bielok, ja som minula z 1 cca len polovicu. Ak je niekomu málo sladké pridá si cukor,alebo viac kokosu, rumu, to je na každom z vás podľa chuti. Ak sa vám zdá cestíčko riedke, ešte pridáme kokos+múku, ak husté, tak bielok.
- Cestíčko má mať takú konzistenciu, keď si omočíte prst tak odkvapne len zospodu a pekne zostane na prste.
- Naplnené slivky máčame v cestíčku a vyprážame v horúcom oleji. POZOR! trvá to pár sekúnd, aby vám nezhoreli. Dáme na servítku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
- A dezert je na svete.
Podávame teplé preliate vaječným koňakom a ozdobené sušenými slivkami a mandľami.
Je to dosť sýte, takže na osobu počítame 5-6 kusov.
Dobrú chuť!