Foto: mlsalka
Inšpiráciu som čerpala z vegánskych receptov a toto nakoniec vzniklo. Do "cesta" môžete pridať hocičo čo máte radi.
porcie
príprava
Suroviny
hrsť |
|
hrsť celé bez šupy |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2-3 PL |
|
2 PL |
|
hrsť bez kôstok |
|
100-130 ml podľa potreby |
|
na potretie |
|
1-3 PL |
|
1-5 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny si môžete zvoliť rôzne podľa toho čo nájdete doma. Tento koláčik som robila narýchlo zo zbytkov čo sa doma našli. Takže: piškóty a mandle som zľahka rozmixovala, aby zostali aj malé chrumkavé kúsky.
- 2
Potom si namočíme do pohára goji, necháme chvíľu rozmočiť a pridáme k piškótam a mandliam. V kuchynskom robote trochu premiešame. Ak je to suché pridáme vodu z goji. (tú, v ktorej bolo goji namočené)
- 3
Ďalej pridáme od oka kokos, škoricu, kakaový prášok, mak, mleté vlašské orechy. Znova v robote premiešame, pridáme sušené slivky (nie veľmi vysušené, mali by byť také lepkavé). Ak je to znova trochu suché pridáme opäť vodu alebo za lyžicu kokosového oleja. Premiešame.
- 4
Hmotu môžeme z robota dať do misy, kde ju ešte poriadne spracujeme, aby sa všetko spojilo. Potom dáme na dno formy v priemere 18-20cm fóliu, aby sa koláč lepšie vyberal. Do formy utlačíme lyžicou hmotu a vrch potrieme ľubovoľným lekvárom.
- 5
Zhruba 2-3 lyžice roztopeného kokosového oleja zmiešame s 3-4 polievkovými lyžicami kakaového prášku a vypracujeme polevu. Vylejeme navrch koláča a rozotrieme. Dáme do chladničky na pár minút, aby kokosový olej stuhol.
- 6
Stuhnutý zákusok rozkrojíme na 4 časti a môžeme ozdobiť ľubovoľným ovocím a podávať. Jeden kúsok nás zasýti aj na celé doobedie. :-)
- 7
Do koláča netreba pridávať cukor ani med, vďaka slivkám a lekváru je sladký až-až. Kokosový olej zoženiete v nejakom bio obchode. Kto si veľmi stráži líniu môže lekvár vynechať alebo rozmixovať napr. jahody s vodou a použiť ich namiesto lekváru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.zzz.sk/?clanok=9836...