Pečené zemiaky
Superzemiaky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Jednoduché jedlo, ale chutné. Málo surovín, dobrý výsledok.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a každý zemiak nakrojíme na plátky asi 7-8 mm hrubé tak, aby sme zemiak neprerezali. Urobíme teda akoby zemiakové vejáriky.
- Do stredného zárezu vložíme kúsok bobkového listu.
- Do ostatných zárezov dáme na tenšie plátky nakrájanú slaninu veľkosti hrúbky zemiaku. Teda tak, aby slanina netrčala veľmi zo zemiaku von.
- Do vymasteného pekáča dáme zemiaky tesne vedľa seba.
- Zakryjeme a pečieme na 180 °C domäkka. Pred dopečením odkryjeme, aby zemiaky chytili farbu.
- Ihneď podávame s kyslým mliekom (alebo kefírom, acidofilným mliekom).
- Poznámka: Zemiaky ničím nekoreníme, nesolíme. Slanina a bobkový list ich ochutia dostatočne.