Pečené zemiaky

Superzemiaky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jednoduché jedlo, ale chutné. Málo surovín, dobrý výsledok.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a každý zemiak nakrojíme na plátky asi 7-8 mm hrubé tak, aby sme zemiak neprerezali. Urobíme teda akoby zemiakové vejáriky.
  2. Do stredného zárezu vložíme kúsok bobkového listu.
  3. Do ostatných zárezov dáme na tenšie plátky nakrájanú slaninu veľkosti hrúbky zemiaku. Teda tak, aby slanina netrčala veľmi zo zemiaku von.
  4. Do vymasteného pekáča dáme zemiaky tesne vedľa seba.
  5. Zakryjeme a pečieme na 180 °C domäkka. Pred dopečením odkryjeme, aby zemiaky chytili farbu.
  6. Ihneď podávame s kyslým mliekom (alebo kefírom, acidofilným mliekom).
  7. Poznámka: Zemiaky ničím nekoreníme, nesolíme. Slanina a bobkový list ich ochutia dostatočne.