Supermäkký banánový chlebík

Foto: Bednarka
Kto vyskúša, isto ho nebude piecť poslednýkrát.
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
3 ks mäkké |
|
100 g |
|
100 g |
|
110 g |
|
2 ks |
|
110 ml |
|
170 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zmäknuté banány ošúpeme a popučíme.
- 2
Maslo rozpustíme a keď je vlažné, pridáme hnedý a krupicový cukor, banány, jogurt a vajíčka. Všetko dobre premiešame metličkou, netreba používať mixér.
- 3
Múku zmiešame so sódou a soľou a zmiešame do banánovej zmesi. Na záver do cesta zamiešame nasekanú čokoládu.
- 4
Cesto vlejeme do papierom vyloženej podlhovastej formy a pečieme cca 60 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.
- 5
Nezabudnite otestovať špajdľou, či je chlebík dopečený. Keď je špajdľa po zapichnutí suchá, tak je chlebík hotový. Dlho sa pečie, ale oplatí sa na 100 %.
Tiež banánový chlebík:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu