Banánový chlebík
Banánový chlebík

Supermäkký banánový chlebík

bednarka - fotkabednarka, 4. februára 2020
Supermäkký banánový chlebík
Foto: Bednarka

Kto vyskúša, isto ho nebude piecť poslednýkrát.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks mäkké
100 g
100 g
110 g
2 ks
110 ml
170 g
1 ČL
1/2 ČL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté banány ošúpeme a popučíme.

  2. 2

    Maslo rozpustíme a keď je vlažné, pridáme hnedý a krupicový cukor, banány, jogurt a vajíčka. Všetko dobre premiešame metličkou, netreba používať mixér.

  3. 3

    Múku zmiešame so sódou a soľou a zmiešame do banánovej zmesi. Na záver do cesta zamiešame nasekanú čokoládu.

  4. 4

    Cesto vlejeme do papierom vyloženej podlhovastej formy a pečieme cca 60 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.

  5. 5

    Nezabudnite otestovať špajdľou, či je chlebík dopečený. Keď je špajdľa po zapichnutí suchá, tak je chlebík hotový. Dlho sa pečie, ale oplatí sa na 100 %.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
U nás v obchode mávajú často mäkké banány za polovičnú cenu, takže banánový chlebík pekávam pomerne pravidelne. No nedávam do neho žiaden cukor, banány sú samy o sebe dosť sladké. Ale s jogurtom som ešte neskúšala, vďaka za tip. Určite najbližšie vyskúšam.