Super lacné langoše

Autor receptu: mirian4

Veľmi jednoduché cesto, vynikajúca chuť ;-)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kvások: v teplej vode rozmiešame 1/2 kocky čerstvého droždia s troškou cukru Cesto: múku premiešame so soľou, pridáme 1 PL octu a kvások, teplú vodu pridávame počas miesenia, aby sme dosiahli hladké polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť... Z tejto dávky mi vyšlo 12 ks menších (veľkosť malého taniera) Langošov; keďže sme 4, každému vyšli po 3 Langoše ;-)
  2. Ja robím Langoše na naolejovanej tácke, potriem si ruky olejom a z cesta tvarujem guličky, ktoré nechám ešte podkysnúť cca 10 min., výhodou "práce s olejom" je, že sa vám v horúcom oleji neprepaluje múka, keď sa robia na pomúčenej doske... Potom tvarujem klasické Langoše a vyprážam v horúcom oleji z obidvoch strán, tak aby v oleji "plávali" (ako šišky)
  3. My máme Langoše najradšej s pochúťkovou kyslou smotanou s roztlačeným cesnakom a soľou a na vrch strúhaný syr ;-) Dobrú chuť !!!