6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Rozvaľkáme si lístkové cesto. Spravíme si z neho štvorec.
-
2
Natrieme na cesto rozpustené maslo.
-
4
Poukladáme naň šunku a syr.
-
5
Potom rozkrájame cesto na pásiky.
-
6
Zvrtneme do vrkoča.
-
7
Položíme tyčinky na plech vymastený olejom a potrieme ich vajíčkom. Nakoniec posypeme oreganom a dáme piecť do trúby.
-
8
Asi po 20 minútach ich vytiahneme a môžu sa jesť :)
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tvoje budú chuťove ešte lepšie, tak chcem skúsiť aj podľa teba. Díky
Doporučujem ti dať namiesto šunky na jemno nakrájané moravské mäso či kvalitnú šunku, nakoľko tzv. šunka a jej chuť sa pri pečení "vyparí"...mám to odskúšané v troch variáciách a "vodnatá šunka" dostala od konzumentov najmenej bodov, ba priam typovali, čo to tam vlastne je za mäso...tiež je dobre tam dať malokarpatskú salámu a hneď je to o niečom inom. Maslo je tam podľa mňa zbytočné dávať, lístkové cesto je samé o sebe mastné, skús ho jemne potrieť kečupom, posyp pizza korením, bazalkou, oreganom či inými koreninami, nalož syrovú a mäsovú náplň, urob špirálky a potreté vajíčkom posyp koreninami, čo si dala dovnútra.
Takéto špirálky robím dosť často a obmieňam náplne, je to rýchlikovka na pohostenie...bez kopca riadov...na plech daj papier na pečenie a hneď máš menej roboty s umývaním plechu a viac času na zábavu...:-)