Šunkové tyčinky fotorecept

tess - fotkatess, 21. februára 2015
Šunkové tyčinky (fotorecept)
Foto: tess
6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
5 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Rozvaľkáme si lístkové cesto. Spravíme si z neho štvorec.

    Šunkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Natrieme na cesto rozpustené maslo.

    Šunkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 4

    Poukladáme naň šunku a syr.

    Šunkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    Potom rozkrájame cesto na pásiky.

    Šunkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Zvrtneme do vrkoča.

    Šunkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Položíme tyčinky na plech vymastený olejom a potrieme ich vajíčkom. Nakoniec posypeme oreganom a dáme piecť do trúby.

    Šunkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Asi po 20 minútach ich vytiahneme a môžu sa jesť :)

    Šunkové tyčinky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

elixir
Dobrý nápad zavinúť do nich syr, nabudúce tiež vyskúšam. :) Podobné tyčinky mám veľmi rada, plním ich zmesou paradajkového pretlaku rozmiešaného s trochou smotany, s cesnakom a majoránom, ochutené ešte čiernym korením a soľou.
motyka
Robíme podobné, ale doposiaľ len so šunkou, alebo moravským údeným. Ten syr zlepší chuť, Aký syr dávaš? Nevytečie? Napíš prosím.
Tvoje budú chuťove ešte lepšie, tak chcem skúsiť aj podľa teba. Díky
tess
Dávala som plátkový tekovský neúdený syr a nie vôbec nevytiekol, čo som bola celkom prekvapená.
jankov
Tess, ty si ich asi musela jesť na Sivestra, narobil som ich kopec dcére na posedenie s priateľmi...:-)
Doporučujem ti dať namiesto šunky na jemno nakrájané moravské mäso či kvalitnú šunku, nakoľko tzv. šunka a jej chuť sa pri pečení "vyparí"...mám to odskúšané v troch variáciách a "vodnatá šunka" dostala od konzumentov najmenej bodov, ba priam typovali, čo to tam vlastne je za mäso...tiež je dobre tam dať malokarpatskú salámu a hneď je to o niečom inom. Maslo je tam podľa mňa zbytočné dávať, lístkové cesto je samé o sebe mastné, skús ho jemne potrieť kečupom, posyp pizza korením, bazalkou, oreganom či inými koreninami, nalož syrovú a mäsovú náplň, urob špirálky a potreté vajíčkom posyp koreninami, čo si dala dovnútra.
Takéto špirálky robím dosť často a obmieňam náplne, je to rýchlikovka na pohostenie...bez kopca riadov...na plech daj papier na pečenie a hneď máš menej roboty s umývaním plechu a viac času na zábavu...:-)
monicka7299
Môžem sa spýtať? to lístkové cesto je jedno 500 g rozvaľkané a je z toho 6 tyčiniek? alebo menšie?Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia