Foto: tess
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Rozvaľkáme si lístkové cesto. Spravíme si z neho štvorec.
-
2
Natrieme na cesto rozpustené maslo.
-
4
Poukladáme naň šunku a syr.
-
5
Potom rozkrájame cesto na pásiky.
-
6
Zvrtneme do vrkoča.
-
7
Položíme tyčinky na plech vymastený olejom a potrieme ich vajíčkom. Nakoniec posypeme oreganom a dáme piecť do trúby.
-
8
Asi po 20 minútach ich vytiahneme a môžu sa jesť :)
Tvoje budú chuťove ešte lepšie, tak chcem skúsiť aj podľa teba. Díky
Doporučujem ti dať namiesto šunky na jemno nakrájané moravské mäso či kvalitnú šunku, nakoľko tzv. šunka a jej chuť sa pri pečení "vyparí"...mám to odskúšané v troch variáciách a "vodnatá šunka" dostala od konzumentov najmenej bodov, ba priam typovali, čo to tam vlastne je za mäso...tiež je dobre tam dať malokarpatskú salámu a hneď je to o niečom inom. Maslo je tam podľa mňa zbytočné dávať, lístkové cesto je samé o sebe mastné, skús ho jemne potrieť kečupom, posyp pizza korením, bazalkou, oreganom či inými koreninami, nalož syrovú a mäsovú náplň, urob špirálky a potreté vajíčkom posyp koreninami, čo si dala dovnútra.
Takéto špirálky robím dosť často a obmieňam náplne, je to rýchlikovka na pohostenie...bez kopca riadov...na plech daj papier na pečenie a hneď máš menej roboty s umývaním plechu a viac času na zábavu...:-)