Zemiakové šúľance

Šúľance so strúhankou a s čučoriedkami

Autor receptu: redakcia

Sladký obed vylepšený kopčekom šľahačky.

4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvarených vychladnutých zemiakov, múky, vajec a zo soli vypracujeme nelepivé cesto.
  2. Vyvaľkáme valčeky, nakrájame na šúľance dlhé cca 5 cm, ktoré varíme vo vriacej vode 2–3 minúty, kým nevyplávajú.
  3. Na panvici rozpustíme maslo, opražíme strúhanku dozlatista, vmiešame cukor.
  4. Uvarené šúľance obalíme v opraženej ochutenej strúhanke. Čučoriedky krátko prehrejeme s cukrom.
  5. Smotanu vyšľaháme s vanilkovou pastou a šľahačkou ozdobíme šúľance s čučoriedkami.