Zemiakové šúľance
Šúľance so strúhankou a s čučoriedkami
Autor receptu: redakcia
Sladký obed vylepšený kopčekom šľahačky.
4 porcie |
40 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z uvarených vychladnutých zemiakov, múky, vajec a zo soli vypracujeme nelepivé cesto.
- Vyvaľkáme valčeky, nakrájame na šúľance dlhé cca 5 cm, ktoré varíme vo vriacej vode 2–3 minúty, kým nevyplávajú.
- Na panvici rozpustíme maslo, opražíme strúhanku dozlatista, vmiešame cukor.
- Uvarené šúľance obalíme v opraženej ochutenej strúhanke. Čučoriedky krátko prehrejeme s cukrom.
- Smotanu vyšľaháme s vanilkovou pastou a šľahačkou ozdobíme šúľance s čučoriedkami.