Šuhajdová torta

Autor receptu: damisa

Šuhajdova torta je najobľubenejší zákusok v našej rodine, je to recept od mojej mamičky a nesmie chýbať na žiadnej našej oslave alebo rodinnom posedení.

10
porcií
20 minút
príprava
15+20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Tortový korpus: vymiešame žĺtka s cukrom pridáme múku a sneh a upečieme v tortovej forme do ktorej sme dali papier na pečenie do výšky tortovej formy
  2. Uvaríme silnú čiernu kávu a scedíme ju, v kastróliku roztopíme čokoládu pridáme práškový cukor a kávu a miešame aby sa všetko spojilo, nesmie to vrieť. Zvlášť vymiešame maslo do peny pridáme žĺtka a pridáme vychladnutú kávovú zmes a do toho pridáme sneh a vymiešame hladký krém.
  3. Na vychladnutý korpus ,ktorý máme v tortovej forme natrieme krém a dáme do ladničky stuhnúť aspoň deň dopredu. pred podávaním ozdobíme šlahačkou. Tortu treba držať na chlade.