Študentská pečať

anderka12 - bez fotkyanderka12, 6. júla 2010

Je to naša obľúbená cukrovinka, ktorú pravidelne robievam na Vianoce a Veľkú noc.... veľmi nám chutí a môže byť aj dlhšie odložená v chladničke. Zobraziť celý popisJe to naša obľúbená cukrovinka, ktorú pravidelne robievam na Vianoce a Veľkú noc.... veľmi nám chutí a môže byť aj dlhšie odložená v chladničke. Kto má rád hrozienka kľudne ich môže pridať.

8 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrsť
2 balíčky
2,5 oplátok
1 ks
250 g
3 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Do väčšej misky si polámem tortové oplátky (časom som zistila, že dve celé oplátky a jedna polovičná je tak akurát). Nakrájam želé cukríky (najlepšie sú značka Ovonia) a ako posledné pridám posekané orechy.

  2. 2

    Nad parou sa vyšľahajú 3 celé vajíčka s cukrom do penista, potom pridávame postupne ceru a stále šľaháme. Keď je stužený tuk už roztopený pridáme kakao, nezabudneme stále šľahať.

  3. 3

    Vyšľahanu zmes vylejeme do misky kde máme pripravené cukríky, orechy, oplátky. Všetko dobre premiešame. Pripravíme si srnčí chrbát prípadne inú dózu a vystelieme ju alobalom. Zmiešanú zmes vlejeme do srnčieho chrbáta a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí pečate vyberieme z dózy a zbavíme ju alobalu. Potom stačí už len krájať a krájať a krájať až zistíte, že sa vám dobrota minula.

Diskusia k receptu

zazanka
Mňáááám. Už som počula o niečom takomto a konečne si pridávam recept do KK. Určite to vyskúšam. Super popis, ďakujem.
sovka62
Voláme to študentský chlieb. Namiesto želé dávam hrozienka a namiesto holej oplátky nalámem na kúsky dve Tatranky. Je to nebezpečný recept, koľko vidíme, toľko stihneme konzumovať.
evusik
@anderka včera som robila Študentskú pečať podľa tvojho receptu a dnes sa ňou napchávame .... poviem ti to je iná dobrota, dala som Tatranky miesto oblátok ako píše @sovka a dala som aj hrozienka a lieskové orechy..... je to fakt výborné, vrele všetkým odporúčam.
viki1005
ach jaj... práve robím tvoj koláčik... kým som šľahala vajíčka s cukrom, ok... keď som pridala ceru, tiež ok... ale keď som pridala kakao, koniec... hmota sa mi zrazila, tuk sa mi oddelil od kakaovej hmoty... napriek tomu som pridala suché suroviny, ale nepomohlo... zrazenú hmotu mám uprostred hrnca a roztopený tuk pláva okolo... pomóóóóóć....
anderka12
netusim kde sa stala chyba tuto studentsku pecat robievam minimalne 2 x do roka na Vianoce a na Velku noc a nikdy sa mi nestalo to co pisete...naozaj ma to mrzi, ze vam nevysla... akurat zajtra mam na plane spravit dve studentske pre seba a robievam ju aj pre svokru....
viki1005
o tom je pečenie - varenie... jeden recept a každému vznikne niečo iné... :-) "hmota" je zatiaľ na balkóne, včera som už na to nemala nervy, ale dnes sa z toho pokúsim niečo spraviť... možno ak pridám čokoládu a kakao, ako píše evusik, tak z toho bude študentská pečať... a ak nie, tak nejaké guľky z toho určite budú... :-)
evusik
ja si myslím, že to je aj čokoládou a kakaom, pretože sú rôzne, menej alebo viac kvalitné.... paradoxne sa mi robilo najlepšie z našej obyčajnej várovej čokolády Orion... keď som začala robiť z horkej čokolády vysoko percentnej už som si musela recept prispôsobovať, tá čokoláda sa správa celkom ináč...
@viki1005 držím palce aby sa ti to podarilo :-)
anderka12
tak drzim palce, aby sa podarila... ;-))) lebo je fakt vyborna a u nas velmi rychlo jedla ;-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia