Je to naša obľúbená cukrovinka, ktorú pravidelne robievam na Vianoce a Veľkú noc.... veľmi nám chutí a môže byť aj dlhšie odložená v chladničke. Zobraziť celý popisJe to naša obľúbená cukrovinka, ktorú pravidelne robievam na Vianoce a Veľkú noc.... veľmi nám chutí a môže byť aj dlhšie odložená v chladničke. Kto má rád hrozienka kľudne ich môže pridať.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšej misky si polámem tortové oplátky (časom som zistila, že dve celé oplátky a jedna polovičná je tak akurát). Nakrájam želé cukríky (najlepšie sú značka Ovonia) a ako posledné pridám posekané orechy.
- 2
Nad parou sa vyšľahajú 3 celé vajíčka s cukrom do penista, potom pridávame postupne ceru a stále šľaháme. Keď je stužený tuk už roztopený pridáme kakao, nezabudneme stále šľahať.
- 3
Vyšľahanu zmes vylejeme do misky kde máme pripravené cukríky, orechy, oplátky. Všetko dobre premiešame. Pripravíme si srnčí chrbát prípadne inú dózu a vystelieme ju alobalom. Zmiešanú zmes vlejeme do srnčieho chrbáta a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí pečate vyberieme z dózy a zbavíme ju alobalu. Potom stačí už len krájať a krájať a krájať až zistíte, že sa vám dobrota minula.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/bonbony-fotorecept/9245-recept....
varecha.pravda.sk/recepty/cokolada-fotorecept/21413-recep...
@viki1005 držím palce aby sa ti to podarilo :-)