Študentská pečať
Autor receptu: anderka12
Je to naša obľúbená cukrovinka, ktorú pravidelne robievam na Vianoce a Veľkú noc....
veľmi nám chutí a môže byť aj dlhšie odložená v chladničke. Kto má rád hrozienka kľudne
ich môže pridať.
8 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do väčšej misky si polámem tortové oplátky (časom som zistila, že dve celé oplátky a jedna polovičná je tak akurát). Nakrájam želé cukríky (najlepšie sú značka Ovonia) a ako posledné pridám posekané orechy.
- Nad parou sa vyšľahajú 3 celé vajíčka s cukrom do penista, potom pridávame postupne ceru a stále šľaháme. Keď je stužený tuk už roztopený pridáme kakao, nezabudneme stále šľahať.
- Vyšľahanu zmes vylejeme do misky kde máme pripravené cukríky, orechy, oplátky. Všetko dobre premiešame.
Pripravíme si srnčí chrbát prípadne inú dózu a vystelieme ju alobalom. Zmiešanú zmes vlejeme do srnčieho chrbáta a dáme do chladničky stuhnúť.
Po stuhnutí pečate vyberieme z dózy a zbavíme ju alobalu. Potom stačí už len krájať a krájať a krájať až zistíte, že sa vám dobrota minula.