Študentská pečať

Autor receptu: anderka12

Je to naša obľúbená cukrovinka, ktorú pravidelne robievam na Vianoce a Veľkú noc.... veľmi nám chutí a môže byť aj dlhšie odložená v chladničke. Kto má rád hrozienka kľudne ich môže pridať.

8 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misky si polámem tortové oplátky (časom som zistila, že dve celé oplátky a jedna polovičná je tak akurát). Nakrájam želé cukríky (najlepšie sú značka Ovonia) a ako posledné pridám posekané orechy.
  2. Nad parou sa vyšľahajú 3 celé vajíčka s cukrom do penista, potom pridávame postupne ceru a stále šľaháme. Keď je stužený tuk už roztopený pridáme kakao, nezabudneme stále šľahať.
  3. Vyšľahanu zmes vylejeme do misky kde máme pripravené cukríky, orechy, oplátky. Všetko dobre premiešame. Pripravíme si srnčí chrbát prípadne inú dózu a vystelieme ju alobalom. Zmiešanú zmes vlejeme do srnčieho chrbáta a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí pečate vyberieme z dózy a zbavíme ju alobalu. Potom stačí už len krájať a krájať a krájať až zistíte, že sa vám dobrota minula.