Studené bravčové v čiernom pive

Autor receptu: redakcia

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na veľké kúsky, polejeme čiernym pivom, okoreníme, posypeme na plátky nakrájaným cesnakom, obložíme plátkami masla. Naložíme do nádoby na pečenie alebo pekáča z varného skla, prikryjeme a pečieme v rúre pri 180 ºC asi 60 minút.
  2. Druhý spôsob je taký, že mäso opečieme v hrnci, podlejeme pol litrom piva, osolíme, ocukríme a udusíme až do čierna. Teda tak, aby zostalo málo, ale dobrej hustej čiernej šťavy.
  3. Jedlo zdobíme na kolieska nakrájanou bielou a červenou cibuľou, pokvapkanou jablkovým octom. Vhodná príloha je domáci chlieb.