Strukovinové rizoto s tekvicou
Autor receptu: alzbetty
Troška do rožka z mojej študentskej racio kuchyne :) po dlhej dobe som si zase uvarila šošovicu a stále nechápem, že som to tie dva týždne bez nej prežila :)
1 porcia |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu si uvaríme klasickým spôsobom. Ja som všetko hádzala od oka, takže si treba gramáž upraviť podľa ľubovôle a hladného žalúdka :). Hrach aj šošovicu si vopred na pár hodín namočíme (hrach sa síce namáčať nemusí, ja som ich zamiešala ale spolu a nechala odstáť- prežil to a neublížilo mu to :)) a potom uvaríme takmer domäkka.
- Strukoviny scedíme a na dne ponecháme trochu vody. Paradajku sparíme, olúpeme a bez semien nakrájame na kocky. Rovnako postupujeme aj pri tekvici. Všetko spolu s nasekaným strúčikom cesnaku prihodíme k strukovinám. Pekne spolu dusíme. Pred koncom pridáme soľ, pretlak, korenie, tymian, koriander a dusíme, kým nie je tekvička mäkká. Na záver zmiešame s uvarenou ryžou a troškou citrónovej šťavy. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.