Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou fotorecept

mojack - fotkamojack, 25. októbra 2015
Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept)
Foto: mojack

....jednoducho. Hrnček 250 ml.

20 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
4 ks
5 PL
2,5 hrnčeka
200 g
1 PL
1 ČL
 štipka
Na potretie:
Galaretková pena:
1 bal.
4 ks
5 PL




Postup

  1. 1

    Urobíme si cesto zo surovín uvedených v rozpise. Cesto je linecké. Rozdelíme na 3 časti. Do jedného zapracujeme kakao. Odložíme do mrazničky, aby nám stuhlo.

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ vyšľaháme bielka s cukrom na hustú penu. pridáme galaretku. Galaretka je ovocné želé v prášku. Predávali ju v Lidli.

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame , je to husté.

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jedno svetlé cesto nastrúhame do formy. (24 cm) Jemne zarovnáme a rozotrieme lekvár.

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som dala pečený slivkový.

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej na lekvár nastrúhame kakaové cesto.

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozotrieme galaretkovú penu...

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A nakoniec posypeme svetlým nastrúhaným cestom.

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečieme pri 180 st. 35 - 40 minút.

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Necháme vychladnúť.

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ....dobrú chuť!

    Strúhaný koláčik s jahodovou galaretkou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

cesminaz
Aj ked vobec neviem co je galaretka,tvoj kolacik sa mi strasne paci :-) Je jednoduchy,efektny a istotne velmi chutny :-)
používateľ nemá avatar
xyz
xyz
Skús opraviť v surovinách :do cesta žĺtky +koľko cukru a do plnky bielky + cukor,aby to bolo jednoduchšie pre začiatočníkov.