Štrúdlička 3v1 fotorecept

brambora - fotkabrambora, 8. januára 2014
Štrúdlička 3v1 (fotorecept)
Foto: brambora

3v1= tvaroh, mak, jablko. Včera som piekla buchty a ostalo mi dosť tvarohovej plnky, tak som musela čosi s ňou vymyslieť. Najjednoduchšia a najrýchlejšia Zobraziť celý popis3v1= tvaroh, mak, jablko. Včera som piekla buchty a ostalo mi dosť tvarohovej plnky, tak som musela čosi s ňou vymyslieť. Najjednoduchšia a najrýchlejšia bola štrúdla.

10 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

150 g
150 g
100 g
1 ks
1 bal.
2 ks
2 PL
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Na plnku si zmiešame oba tvarohy, pridáme vanilkový cukor. Mletý mak si obaríme v troche horúceho mlieka, pridáme ho k tvarohom aj s postrúhaným jablkom. Ak je plnka redšia, pridáme trochu detskej krupice na zhustnutie.

    Štrúdlička 3v1 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto si vyvaľkáme do obdĺžnika. Ja a valček ešte nie sme kamoši ale hádam do dôchodku sa naučím s ním komunikovať. :-) V balení boli 2ks cesta, tak mi vyšli dve menšie štrúdle. Na cesto natrieme polovicu plnky, boky zahneme a...

    Štrúdlička 3v1 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...rolujeme až do úplného vyčerpania. :-) Vznikne vám určite čosi krajšie ako mne ale snaha sa cení. :-)

    Štrúdlička 3v1 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme ich vajíčkom a popicháme vidličkou. Mne vznikli takéto dve štrúdličky. Neboli to výstavné kusy ale tak... Pečieme pri 190C asi tak 20 minút.

    Štrúdlička 3v1 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť...

    Štrúdlička 3v1 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vie mi niekto zodpovedať pár otázok? :D Štrúdla sa roluje na dlhšiu stranu či kratšiu? A môže tvaroh spôsobiť, že som mala štrúdlu trošku vlhšiu vnútri? Lebo zvrchu bola dosť upečená a aj zvnútra sa mi zdala fajn. Ďakujem za odpovede. :D

    Štrúdlička 3v1 (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kika1212
@bramborka , štrúdle máš krásne a aj ja ich veľmi obľubujem. Moja skúsenosť, štrúdľu rolujem z dlhšej strany. Tú vlhkosť cesta mne urobili všetky plnky, či to bola tvarohová, maková, jablková... Ale mne sa to stávalo pri lístkovom ceste, takže teraz len vyvaľkám, naplním polku cesta a druhú polku prehodím cez plnku, popritláčam, vtedy sa to pekne lístkuje. A keď štrúdľu, tak vaľkanú od @sovka62. Tá sa mi veľmi osvedčila, výborne sa robí s cestom a Ti poviem, to je štrúdľa.
brambora
@kika1212 dakujem ti. ja skor zvyknem rolovat tu kratsiu stranu a tym padom je tam viac "otaciek", tak mozno preto je cesto vlhkejsie. :D nabuduce vyskusat na dlzku. @sovka62 ma uzasne strudle, az priesvitne, to ja taky macher nie som a asi ani nikdy nebudem. :(
klaura
@brambora ... možno sa budeš na mňa hnevať ... ale ja ti to musím napísať ... tvoja snaha sa cení ... a veľmi ... ale vidím, že si ešte neskúsená pekárka, možno aj kuchárka ... A v takom prípade by si vôbec nemala experimentovať, ale mala by si si nájsť super recept ... napríklad ten od @sovky a držať sa ho ... podľa popisu to určite zvádneš lepšie, ako tento pokus ... Mala si lístkové cesto ... to by bolo fajn ... aj ja ho niekedy použijem na štrúdlu ... ale skús ho vyvaľkať na tenšie ... a ešte skús jablká nakrájať na plátky, vtedy plnka nie je až taká mokrá ... proste cesto pekne na tenko vygúľať, pokvapkať maslom, navrstviť kúsky jabĺk, posypať makom, škoricou, cukrom, toto ešte raz pokvapkať maslom, zvinúť v dlhšej časti, popichať vidličkou a šup na plech ... :) alebo potom tvarohovú plnku : znova maslo, tvaroh s cukrom a na kúsky nakrájať ovocie ... výborné su višne, marhule ... samozrejme môžeš použiť aj kompótové ... :)
1x radost
brambora
@klaura dakujem za nazor. :D cenim si naozaj vsetky rady. az tak neskusena nie som, zijem uz niekolko rokov "sama", takze bola som donutena sa ucit varit a kvoli muzovi aj piect. :D tento recept naozaj vznikol len z toho co doma bolo a mala som len malo casu na pripravu, takze sa inak nedalo. chutovo nebola zla, mozno len vyzera divne. :D je pravda, ze valkanie cesta mi nejde a urcite by som nezvladla ultra tenke cesto ako skusene kucharky a preto strudle moc nerobievam. :D ale poctivo skusam vsetky mozne recepty z varechy a dari sa mi dobre. ;) buchty a pagace mi vysli ukazkovo. ;) asi naozaj uz nic vymyslat radsej nebudem.
brambora
@viera1 dakujem za linky. uz som si ich ulozila. nabuduce vyskusam takym sposobom, mozno sa vydari lepsie.
mesiar50
@brambora
Ahoj brambora.Ja som tiež veľakrát robil takýmto spôsobom štrúdľu.
No o čase ma to začalo ťahať k originálu.Prikladám ti sem link z ktorého som sa naučil spraviť pravú ťahanú štrúdľu.Vyvaľkal som si cesto celkom do tenka a potom to ťahanie išlo ako po masle.V tomto linku ďakujem autorke receptu.Tvoja štrúdľa sa mi páči,lebo je tam plnky až-až.Prajem ti všetko dobré.
, varecha.pravda.sk/recepty/prava-tahana-makovo-visnova-a-j...
tomas
juj takúto som ešte nejedol, dostal som chuť :D
brambora
@mesiar50 dakujem velmi pekne. recept som si ulozila a hadam sa jedneho dna odhodlam k takemu zazraku. ;)
klaura
@brambora ... až po napísaní môjho komentu som šla pozrieť tvoj profil ... a presvedčila som sa, že neskúsená naozaj nie si ... :) to všetko zapríčinila tvoja otázka, do ktorej strany sa zatáča štrúdla ... :)))) najdôležitejšie je to, že vám chutilo a chuťovo bola dobrá ... :) prajem tebe aj tvojej rodinke všetko dobré ...
havino
@bramborka , všetko je v najlepšom porádku, ako má byť, skúšala si, napadlo ťa, tak si upiekla s plnkou trojboj, ale nelám si hlavu, okrem rolovania, áno z tej dlhšej, širšej strany vždy by sa malo pri lístkovom ceste, aj za cenu, že bude nízka, už len preto, lebo je to lístkové, lístkové sa ani najlepšej a skúsenej kuchárke, neverím, ked plnky dopraje a hlavne tvarohovú, ako si dopriala ty, sa neprepečie, ztuhne, ale farbu nechytí, z toho si ty hlavu nelám. Poučenie pre teba, nie tak na hrubo rolovať, ale verím, že chutila. Bud pyšná na seba za snahu a vôbec, vyzerá super a aj viem, ako chutí to cesto s tvarohom premočené, veľmi dobre. :-) čo myslíš, že mne sa to nestalo???? nie raz... :-)
megdesign
@klaura no ak sa nenahnevas ty, ja by som sa nahneval za to, co si napisala @bramborke... :) Neskusena nieje... kdes to ty asi hej... Bo ani ty nerobis strudlu... @mesiar sem pridal link na skoro idealnu...
takto sa ma davat plnka - v jednej linii:



a takto ma vyzerat prekrojena - v strede plnka a okolo "listky" cesta :)


brambora
@klaura mozno pre vela ludi som neskusena, zalezi ako to kto berie... viem, som mlada a mam sa este vela co ucit. :D ale do dochodku casu dost.
brambora
@havino dakujem velmi pekne... z komentarov som sa poucila a ked bude viac casu a nervov, tak vyskusam ultra tenku strudlu. ;)
kakao
Tento pokus určite zabral autorke množstvo času a ako sa hovorí, oceniť snahu treba oceniť, ale myslím si, že by bolo vhodnejšie držať sa klasiky, pretože je vidieť, že s valčekom nielenže nie ste "kamoši", ale ste dokonca na vojnovej nohe. Do vlastných experimentov odporúčam pustiť sa až po uzatvorení prímeria, netreba nasilu vymýšľať a snažiť sa objaviť Ameriku.
megdesign
@marianne to ze @bramborka napiekla paradne je bezpochyby. :) Ale podaktory majstri vo valkani cesta (@kakao napr) si neodpustia sproste poznamky. Pritom ani oni sa nenarodili s valcekom v ruke... :P
kakao
Podaktorí užívatelia sú aj majstri v gramatike (@megdesign napr.) a neodpustia si, aby o tom neinformovali celú Varechu prostredníctvom svojich komentárov. Pritom by sa mali skôr snažiť o zlepšenie svojich znalostí.
megdesign
No boooooooze, dal som tam ypsilon, miesto i :) podaktory/podaktori

Pisem rychlo a nekukam :D To nic nemeni na tom, ze sme na portali o vareni, nie o gramatike :P
marianne
Tu bude zase veselo:-))...sa v podstate nic nedeje. Do plnky si dala tvaroh spolu s jablkami a makom.Predpokladam,ze oboje bolo dost mokre tvaroh+jablka a listkove cesto je haklive na taketo zatacanie.Ja by som dala tvarohovu plnku zvlast do strudle a mak s jablkami do druhej.Ale si to tak pokombinovala,tak OK.:-) Radili Ti tu podla mojho nazoru dobre.
brambora
@marianne no musela som to skombinovat lebo tvarohu som mala malo. Nevyslo by to do jednej strudle... Ale nevadi... Budem vediet do buducna. :D
marianne
alebo na deres,vyber si:-)) nevies kde si?,Tu sa za mensie prehresky tresta...lingvisti nikdy nespia:-))
marianne
a pri upratovani chladnicky sa vselico pokombinuje,poznam...:-DD
sovka62
@megdesing , tak ako to vidím na tvojich obrázkoch sa dobrá štrúdľa nerobí. Áno videla som už také recepty, aj v TV, aj na videu, takto ju dokonca robia v maďarskom štrúdľovom dome. Ale! Vyše šesťdesiat rokov mojich skúseností sa nedá zahodiť.
Takže:
1. plnka sa nikdy nezmieša dokopy predtým ako sa dáva na cesto. Cesto sa posýpa, makom, orechmi, strúhankou a pod., pridáva sa cukor, rozpustené maslo, aby štrúdľa nebola suchá, potom ovocie. Jablká sa nikdy nestrúhajú ani nekrájajú vopred, inak pustia šťavu (videla som už geniálny nápad šťavu vytlačiť, zahodiť a suché jablká dať na cesto, preboha....). Vždy sa strúhajú alebo krájajú priamo na cesto.
2.plnka sa určite nedáva na jednu kopu, to si len niekto uľahčuje prácu. Plnka musí byť rovnomerne na celej ploche cesta okrem okrajov. To sa, samozrejme, nedá ak si z nej spravil mokrú hrču. Ale tá pravá štrúdľa má plnku po celom ceste, zvinie sa pomocou obrusa, na ktorom sa ťahala.
Netreba o tom diskutovať, tí ktorí pochybujú si môžu upiecť štrúdľu na oba spôsoby, vyskúšať ako sa krája, ako drží tvar po prekrojení, ako chutí. Potom uvidia rozdiel.
brambora
@sovka62 dakujem za rady... o vasich schopnostiach nepochybujem, mate uzasne strudle. Klobuk dole...
marianne
vidis @sovka tak som ja napriklad nevedela,ze sa plnka struha rovno na cesto.Zase som cosi mudrejsia.Ato teda mi 20 uz minulo davno. Tak to bol asi aj dovod, preco je cesto vo vnutri mokre.Ja sa priznam,ze tiez robievam plnku dopredu aj genialny napad vyzmykat jablka som robila-niekedy!:-)) No ako som to odkukala od starkej a doma pri mame,tak som robila aj ja. Ale to musim vyskusat,ten Tvoj sposob.Ale mne to na tej hromade celkom smakovalo:-)) to vobec nie koli tomu,ze by som si chcela robotu ulahcit,ale koli tomu,ze aj ja som mavala to cesto mokre v prostriedku a to nemam rada.Kazdopadne vdaka za rady aj pre mna.Nabuduce po Tvojom:-)
2010
@sovka62 , uplne s tebou suhlasim to co ty pises je klasika ako ma byt ,
to co @megdesign pise je skor americka rychla verzia co mne osobne vobec nechuti lebo vacsinou skonci lepkava ( u nas predavaju len taku a je otrasna ).
1x ala64
marianne
Ked spominas @sovka ten strudlovy dom,mne sa v poslednej dobe v Madarsku,co sa kuchyne tyka zapacilo a povinnostou je tam vbehnut do nejakej cukrarne na kavicku,maju super cukrarne na flodni alebo zerbo tam zajdeme a tie strudle tam praveze plnku takto na kope mavaju,nie samozrejme vsade a ja som si myslela,ze aka som ja len sikovna,ze aj ja tak robim...:-DD
eviana
@bramborka , skvelý a bez pochýb veľmi chutný dezert si spravila. Správne si ju štrudličkou nazvala, bo štrúdľa to nie je, tá sa nevaľká, na štrúdľu sa cesto ťahá. Ale keď nie je čas ťahať, tak narýchlo je takáto z kúpeného lístkového cesta najefektívnejšia, tiež to tak zvyknem robiť.
Súhlasím v každom bode so @sovka62 ohľadom technologického postupu.
A ešte ako pikoška - musím sa priznať, že moje prvé ťahané cesto na štrúdľu skončilo na strome pod kuchynským oknom... no jednoducho sa mi nedarilo a tak som ho celá vytočená vyhodila cez kuchynské okno von - bývali sme vtedy v rodinnom dome, takže neohrozovala som tým nikoho, len ten strom :)
eviana
ťahanie štrúdľového cesta:



plnenie a zavinutie štrúdle:


smejkad
tak @eviana , hlboka poklona !
toto som videla ako dieta, mozno dva krat v zivote,je to mnamka, ale kolko nervov stalo to cesto vytiahnut, aby sa nepotrhalo...
a to nebolo ani zdaleka ake tenulinke, ako ho mas ty!
brambora
@eviana som sa zasmiala na tvojom zazitku. :D ja by som skoncila este horsie, resp. to cesto. chce to prax, viem... ale neviem, ci niekedy dozriem do takeho stadia robenia strudle ako "profik". ;)
brambora
@eviana ako tak pozeram na tie fotky, tak ja by som ani nemala kde tak tahat tu strudlu. :D vsak je pomaly vacsia jak moja kuchynska linka. :D a v novodobych domacnostiach ani take velke stoly nie su. ;)
eviana
@marianne , a ščul čo myslíš drahá? Ťahať štrúdľové cesto, alebo vyhodiť ho von oknom? :)
To na fotkách nie je dokumentácia z môjho ťahania, zdroj bol web :)
Aby ma náhodou niekto neobvinil z toho, že kradnem iným zásluhy :)
eviana
@smejkad , mňa naučila cesto ťahať svokra, tu na juhu... a tá aké štrúdle robí... mňam, lepšiu od jej som v živote nevidela ani nejedla... aj keď tie odo mňa im trošku po päty za tie roky už siahajú :)
marianne
ahaaa!! takto Ty;-)))) trpezlivost nie je moja cnost zrovna,ale aspon pokusit by som sa o to mohla a sak ked ho vyhodim z okna bude mat sused peknu plachtu na aute...
eviana
@brambora , to chce veru roky praxe, veď aj pri mne zo začiatku vždy bola svokra a trpezlivo mi radila, pomáhala... aj keď pri tej prvej nestihla ani zareagovať :)
Mám chlapa stolára, stôl spravil riadny, veľký, pevný... ideálny na ťahanie štrúdiel, aj keď zasa tak často ani ja nemam čas a nervy s ťahaním, preto tiež sem-tam siahnem po kúpenskom... výsledok je tiež skvelý, ako u Teba. Krásna štavnatá štrudlička sa Ti podarila :)
eviana
@marianne , za pokus to stojí, ten výsledok po všetkom tom trápení s naťahovaním je delikatesa :)
Páči sa mi Tvoj pozitívny prístup a ochota zabezpečiť susedovi skvelý úkryt pre afto :) A s trpezlivosťou si ani ja netykám :)
marianne
...viac-menej uz rodinny kamarat,skusim robit v lete,ked sa nepodari,prihodim par paradajok,klobas,oblejem pretlakom,slnko zasvieti...pizza bude,slobodny je.. navarit mu kto nema,ani nevie,zavdacim sa...
kukulienka71
@brambora ,nikto z neba učený nepadol:-)tiež si cením tvoju snahu,mohlo to dopadnúť aj horšie,ale myslím,že takto na prvý krát sa ti to podarilo super!Všetko,čo tu už odznelo,má svoj význam,cením si rady všetkých,ktorí sa tu snažia pomôcť.Je malý rozdiel robiť štrúdlu z lístkového cesta(ako dal obr.@megdesign )a iné z ťahaného cesta(@sovka ,@eviana )je už na tebe,kedy sa pustíš do tej ťahanej(urob si menšie množstvo cesta,aby sa ti vytiahnuté zmestilo v tvojej kuchyni.Bola by škoda nevyskúšať tieto výborné rady aj s obr. od tých,ktoré to už majú za sebou:-)Aj mňa to ešte len čaká...
eviana
...pekné... keď má človek k človeku bližšie :)
smejkad
verim ze na juhu robia strudle najlepsie :-)
moja pra pra starka z dolniakov vraj v zime cistievala pri sporaku tekvicove semienka a z nich robila plnku do strudli
ja som to nezazila, ale udajne to bola manna nebeska :-)
katka78
@sovka62 a @eviana presne takto ma štrúdle robiť naučila moja nebohá stará mama. To bola vlastne jedna z dvoch vecí, ktoré ma naučila - ťahanú štrúdľu a štrikovať :-). Mala som vtedy len 14 rokov ale veru taká soplaňa som vedela robiť najlepšie ťahané štrúdle v celej rodine, ani maminka, ani tety (inak dobré kuchárky) také nevedeli, preto to aj vzdali a nechali na mne. Vždy keď nám začali padať v záhrade červivé jabĺčka, všetci sa tešili (!), lebo z tých som vždy štrúdle robila, pre celú rodinu. Poctivé ťahané, na veľkom stole, na starom múkou poprášenom obruse. Nahriate cesto natiahla naolejovanými končekmi prstov, vôbec to nebolo ťažké, lebo som v tom veku ešte ani netušila, že to má byť niečo zložité :-)) Prevísajúce (nevyťahané) konce cesta som ešte po celom obvode vždy zastrihla, aby nevytvorili vnútri štrúdle guče, len prehadzovanie na plech bolo vždy zábava, hlavne keď sa mi podarilo fakt veľkú štrúdľu vyťahať a ešte ju aj hojne naplniť.
Dnes sú to už roky, čo som ťahanú štrúdľu nepiekla, ani neviem kde mám ten recept. Pekne som si však vďaka vám zaspomínala a budem ho veru musieť pohľadať a keď bude sezóna, skúsim oprášiť starý, v čase stratený zvyk a uvidím, ako mi to pôjde v tomto dospelom veku. Hádam sa nedám zahanbiť sama sebou :-)
1x radost
brambora
@eviana si zlata, dakujem.
@kukulienka71 predvcerom som robila buchty od teba tiez prvykrat a vysli super, tak este oprasit tahanie strudle a aj to casom vyjde. :D
aroooo
@katka78 a nezabudni sa tu pochváliť s dielom a receptom. Ja som tiež ešte ťahanú nerobila, len z lístkového cesta a potom mám nejaký recept na vaľkanú a je lepšia ako z lístkového. Po rozvaľkaní ju plním do 3/4 plochy, proti vlhnutiu dávam zomletý mak, orechy alebo rozmixované piškóty /chutia mi lepšie ako strúhanka/. No narobili ste také chute, že veru tú vaľkanú budem musieť zrealizovať podľa rád @sovky62 pri plnení a strúhaní jabĺk /aj keď som ich trochu postláčala, tá šťava z nich mi chutí, najlepšie kdeže vyhodiť!/
staflik
Veru, celkom sa prikláňam k radám od @sovka , presne vie o čom je štrúdľa. Toto čo spravila @brambora si celkom nezaslúži volať sa štrúdlička.
1x kakao
megdesign
@sovka videl som inych sefkucharov, co robia strudel. Nemaju sice 60. rocnu prax ako ty, ale vedia, ako sa robi. To, ze ty davas plnku priamo na cesto a na cely plat je tvoj problem... Tak sa robia kysnute makove / tvarohove kolace z hrozienkami, nie strudel. Ale moze to byt dobre.
mariamka
je tu velka polemika ci je, ci nie je to strudla, ja sa priklanam k @sovka na slovenske pomery je, bola a vzdy bude presne toto klasicka tahana strudla, ale bez ohladu na to @brambora napiekla vyborne, tvaroh s makom som nieze neskusala ale ani nepocula, vyzera to skvele :)
megdesign
@all ak mate dobre cesto (kvalitne), tak sa netrha. Pekne sa s nim pracuje. Netahal som jednu....., sice len mame a babke pri sukni, ale tahal... Ak spravite dobre cesto (co je problem), tak vam to pekne drzi (ako aj na pizzu musi byt "dobre" cesto, aby sa dala tocit...) :)
brambora
@mariamka nie je to strudla ako strudla, ale je to moja strudlicka. :D preto taky nazov... viem, ze od kvalitnej strudle to ma daleko.
megdesign
@all podstatne je, ze vamchutila a rady ostatnych, "ako sa to ma a nema" si mozes sice precitat, ale aplikovat nemusis :P
megdesign
@brambora podstatne je, ze vam chutila a rady ostatnych, "ako sa to ma a nema" si mozes sice precitat, ale aplikovat nemusis :P
mariamka
@brambora jasne ze tvoja :) praveze mne sa paci aj ten original nazov , v poslednej dobe uz tieto debaty sa stavaju klasikou, cele margo problemu je bud v nazve, here, alebo bambine :)
brambora
@megdesign chutila nam. sice ja som mala len jeden kusok lebo muz ju zobral do prace a vsetko pojedli s kolegami. :) a rady si berem k srdcu a pisem si poznamky do buducna... niekedy urcite vyskusam strudlu, ktora sa viac podoba originalu ;)
megdesign
sak a ne? :D chuda @brambora spravi, da si namahu, nafoti, da sem recept a hned odbornici/cky tu supuju komenty, ze "Takto sa strudla nerobi, to musis takto a takto". Kazdy nech si robi po svojom... Podobny kolacik (Marlenka) spravil tiez Georgius Deodatus Damascenus a vedel ze je dobry, tak ho zacal predavat. Ked su ich strudly top, nech nasleduju rovnaky scenar.... Jooooooj....Strasne ma dokazu osoby tejto odbornosti vyviest z rovnovahy :P
brambora
@megdesign netreba sa rozculovat, ja prijmem vsetky dobre mienene rady. daj si pivko aj za mna. PS: tolko komentarov pod mojim receptom uz asi nikdy nezazijem. :DDDD
sovka62
@megdesign , ja som nekomentovala štrúdľu, ktorú upiekla @brambora , ja som reagovala na tvoj návod na štrúdľu.
@brambora , peknú štrúdličku si upiekla. Aj ja občas robievam z lístkového cesta, hlavne vtedy ako mi treba len jednu alebo dve. Lístkové cesto rozdelím na dva pásy tie po bokoch radielkom narežem šikmo a tak, aby v strede zostal pruh široký o niečo viac jednu tretinu. Tú neprerezanú časť plním a šikmé prúžky z bokov prepletám na striedačku, jeden z pravej, jeden z ľavej strany, atď. Vtedy sa cesto pekne lístkuje, nezostane mokré. Naučila som sa to z prvej vlastnej kuchárskej knihy, kde bola uvedená ako tirolský závin.
luss44
z prepletanej štúdle mi pri krájaní vypadával celý stred - čiže plnka. Efektne to vyzeralo len vcelku na plechu. Ale každý nech si vyskúša, čo mu viac vyhovuje. Každopádne by som @brambora Tvoju štrúdličku ochutnala veru aj hneď :)
margaretka28
mak, jablká a tvaroh som ešte v kope nerobila, ale určite je to výborné, podarila sa tiu 5*
yogicek
Drahá @Brambora
Dnes upečené dve štrúdličky. Sú výborné. Jedna mak, tvaroh, jablko a druhá orechy, tvaroh, jablko. Aj keď ja sa s makom nekamarátim, urobil som ju kvôli zvedavosti. Kúštik som ochutnal a je fakt dobrá. Tú makovú rozdám a orechová je iba pre mňa. Tá plnka 3v1 je dobrý nápad. Je to rýchle, netreba sa patlať s viacerými plnkami. Máš moju pochvalu. Príjemný večer a peknú nedeľu Ti prajem.
P.S. Ako Ti ide s odstupom času vaľkanie cesta?


1x radost
brambora
@Yogicek (19.11.2016 19:27)

Som rada, ze chutila a ze sa vydarila. ;-) Dakujem za fotku. Ja som dnes buchty robila... Peceniu sa uz venujem pomenej kedze z jedneho dietata sa stali uz dve, tak cas venujem im... Ale valkanie mi ide urcite lepsie ako pred tymi 3rokmi ;-) Dakujem za opytanie...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia