Štrúdlička 3v1 (fotorecept)

Autor receptu: brambora

3v1= tvaroh, mak, jablko. Včera som piekla buchty a ostalo mi dosť tvarohovej plnky, tak som musela čosi s ňou vymyslieť. Najjednoduchšia a najrýchlejšia bola štrúdla.

10 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Postup

  1. Na plnku si zmiešame oba tvarohy, pridáme vanilkový cukor. Mletý mak si obaríme v troche horúceho mlieka, pridáme ho k tvarohom aj s postrúhaným jablkom. Ak je plnka redšia, pridáme trochu detskej krupice na zhustnutie.
  2. Lístkové cesto si vyvaľkáme do obdĺžnika. Ja a valček ešte nie sme kamoši ale hádam do dôchodku sa naučím s ním komunikovať. :-) V balení boli 2ks cesta, tak mi vyšli dve menšie štrúdle. Na cesto natrieme polovicu plnky, boky zahneme a...
  3. ...rolujeme až do úplného vyčerpania. :-) Vznikne vám určite čosi krajšie ako mne ale snaha sa cení. :-)
  4. Potrieme ich vajíčkom a popicháme vidličkou. Mne vznikli takéto dve štrúdličky. Neboli to výstavné kusy ale tak... Pečieme pri 190C asi tak 20 minút.
  5. Upečené môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť...
  6. Vie mi niekto zodpovedať pár otázok? :D Štrúdla sa roluje na dlhšiu stranu či kratšiu? A môže tvaroh spôsobiť, že som mala štrúdlu trošku vlhšiu vnútri? Lebo zvrchu bola dosť upečená a aj zvnútra sa mi zdala fajn. Ďakujem za odpovede. :D