Foto: macuska007
Štrúdľa je jeden z mojich najobľúbenejších dezertov ...maková...jablková...tvarohová...všetky
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Uvarime si plnku: mlieko+cukor+puding.. Vznike nam tuhy krem...nemajte strach z hrudiek. Aj tak sa to v trube roztopi...
- 2
Ošúpeme jabĺčka, nakrajame na malinke kocky...
- 3
Plnka sa necha vychladit... Rozbalime cesto...po stranach robime šikme Pasiky hrube asi 1 cm, dlhe 5 cm...
- 4
Vychladenu plnku natrieme do stredu... Na plnku dame jabĺčka... Na jabĺčka nasypeme vanilkovy cukor, škoricu, na to rozdrvene orechy....
- 5
Poprekladame pasiky,štrúdlu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov približne na 15 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu