Štrúdľa (jablká+vanilkový puding+orechy)

macuska007 - fotkamacuska007, 8. októbra 2016

Štrúdľa je jeden z mojich najobľúbenejších dezertov ...maková...jablková...tvarohová...všetky

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal
200 ml
2 PL
1 bal
2 ks
 hrsť
1 bal
 na posypanie
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvarime si plnku: mlieko+cukor+puding.. Vznike nam tuhy krem...nemajte strach z hrudiek. Aj tak sa to v trube roztopi...

  2. 2

    Ošúpeme jabĺčka, nakrajame na malinke kocky...

  3. 3

    Plnka sa necha vychladit... Rozbalime cesto...po stranach robime šikme Pasiky hrube asi 1 cm, dlhe 5 cm...

  4. 4

    Vychladenu plnku natrieme do stredu... Na plnku dame jabĺčka... Na jabĺčka nasypeme vanilkovy cukor, škoricu, na to rozdrvene orechy....

  5. 5

    Poprekladame pasiky,štrúdlu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov približne na 15 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

izabella929
Môže byť na všetky spôsoby, dobrá štrúdľa môže byť dlhá od začiatku až po koniec a nikdy sa mi nezunuje.-)
anulienka1
Prepáčte, toto okolo štrúdle ani nechodilo. Závin - to áno, štrúdľa - ani náhodou.
jajajajka
Pekný večer - konečne som sa dostala aj k pečeniu a musím povedať, že tento recept sa mi veľmi páčil. Nezohnala som nikde orechy a mala som strašne kyslé jablká..ako naschvál. Rozhodla som sa teda, že to vylepším nejakou výraznou chuťou. Posypala som si hotovú štrúdľu citrónovou kôrou, dochutila lesným medíkom a nakrájané kúsky ešte preliala nugátovou polevou. Och, je to božské. Ďakujem, recept ma veľmi potešil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia