Štrúdľa (jablká+vanilkový puding+orechy)
Autor receptu: macuska007
Štrúdľa je jeden z mojich
najobľúbenejších dezertov
...maková...jablková...tvarohová...všetky
10 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Uvarime si plnku: mlieko+cukor+puding..
Vznike nam tuhy krem...nemajte strach z hrudiek.
Aj tak sa to v trube roztopi...
- Ošúpeme jabĺčka, nakrajame na malinke kocky...
- Plnka sa necha vychladit...
Rozbalime cesto...po stranach robime šikme
Pasiky hrube asi 1 cm, dlhe 5 cm...
- Vychladenu plnku natrieme do stredu...
Na plnku dame jabĺčka...
Na jabĺčka nasypeme vanilkovy cukor,
škoricu, na to rozdrvene orechy....
- Poprekladame pasiky,štrúdlu potrieme
rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov približne na 15 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.