Štrúdľa (jablká+vanilkový puding+orechy)

Autor receptu: macuska007

Štrúdľa je jeden z mojich najobľúbenejších dezertov ...maková...jablková...tvarohová...všetky

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Uvarime si plnku: mlieko+cukor+puding.. Vznike nam tuhy krem...nemajte strach z hrudiek. Aj tak sa to v trube roztopi...
  2. Ošúpeme jabĺčka, nakrajame na malinke kocky...
  3. Plnka sa necha vychladit... Rozbalime cesto...po stranach robime šikme Pasiky hrube asi 1 cm, dlhe 5 cm...
  4. Vychladenu plnku natrieme do stredu... Na plnku dame jabĺčka... Na jabĺčka nasypeme vanilkovy cukor, škoricu, na to rozdrvene orechy....
  5. Poprekladame pasiky,štrúdlu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov približne na 15 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.