Bezlepkové drobné pečivo
Striekané kokosové koláčiky bez lepku
Autor receptu: novalim
Toto chutné krehké čajové pečivo vykúzli úsmev azda na každej tvári.* Vôňa vanilky s kokosom priláka nielen veľkých
maškrtníkov, ale aj tých, ktorí sladké nemusia. Namočeným v káve alebo v čaji sa im proste nedá odolať.
30 ks porcií |
50 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo šľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do krémova.
Potom pridáme nastrúhanú kôru z polovice citróna a dobre ju zamiešame.
Po jednom všľahávame vajíčka, až kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Potom do zmesi pridávame postupne bezlepkovú múku a kokos. Všetko spolu dobre
vyšľaháme. Cieľom je dosiahnuť krémovú konzistenciu cesta. Ak sa nám zdá príliš tuhé,
môžeme ho rozriediť lyžicou mlieka alebo vody.
- Pripravené kokosové cesto dáme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou a na plech
vystlaný papierom na pečenie tvarujeme venčeky.
Pečieme ich v dobre rozohriatej rúre na 190 °C asi 13-15 minút do zlatista.
- Upečené koláčiky necháme vychladnúť a potom ich do polovice namáčame v čokoládovej
poleve, ktorú si pripravíme roztopením varovej čokolády a tuku do polevy nad parou.
- Necháme ich na mriežke, kým je ešte čokoláda nestuhnutá, posypeme ich strúhaným
kokosom a počkáme, kým čokoláda úplne stuhne.
Striekané kokosové koláčiky môžeme po dva spájať aj nejakým kyslým lekvárom, výborne
chutia napr. s ríbezľovým.