Cestovinový šalát
Stredomorský šalát
Autor receptu: podravka
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
Postup
- Cestoviny uvaríme podľa návodu a necháme ich vychladnúť.
- Krevety krátko opražíme na olivovom oleji.
- Uvarené cestoviny zmiešame s opraženými krevetami, pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, na plátky nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku a olivy.
- Zálievku urobíme zmiešaním olivového oleja, jablčného octu a korením na šalát.
- Pripravený šalát prelejeme zálievkou a zľahka priemiešame. Posypeme rozdrobeným syrom a nakrájaným avokádom.
- Podávame okamžite ako samostatné jedlo alebo predjedlo.
- Rada: Samostatné zložky šalátu si môžete pripraviť aj skôr a dať ich do chladničky. Pred podávaním ich vyberte, prelejte zálievkou a podávajte.