Cestovinový šalát

Stredomorský šalát

Autor receptu: podravka

Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.

4
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu a necháme ich vychladnúť.
  2. Krevety krátko opražíme na olivovom oleji.
  3. Uvarené cestoviny zmiešame s opraženými krevetami, pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, na plátky nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku a olivy.
  4. Zálievku urobíme zmiešaním olivového oleja, jablčného octu a korením na šalát.
  5. Pripravený šalát prelejeme zálievkou a zľahka priemiešame. Posypeme rozdrobeným syrom a nakrájaným avokádom.
  6. Podávame okamžite ako samostatné jedlo alebo predjedlo.
  7. Rada: Samostatné zložky šalátu si môžete pripraviť aj skôr a dať ich do chladničky. Pred podávaním ich vyberte, prelejte zálievkou a podávajte.