Foto: izabella929
U nás veľmi obľúbené jedlo. Najradšej ho varím, keď mám vlastnú sudovú kapustu.Je to veľmi sýte jedlo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vopred namočenú fazuľu dám do hrnca spolu s umytým údeným rebrom a údenou klobáskou.Keď sa začne fazuľa s údeninami variť, pokrájam si kapustu na menšie kúsky a pridám do fazule . Zatial si očistím zemiaky, pokrájam na kocky a uvarím v rajnci so štipkou soli.Keď je údenina uvarená, vyberiem ju na dosku a pokrájam na menšie kúsky.Do hotovej uvarenej fazule a kapusty pridám aj uvarené scedené zemiaky a pokrájanú údeninu. V mlieku rozmiešam hladkú múku a pridám do hotového jedla, pomiešam a nechám prejsť varom. Dochutím polievku soľou,mletým korením a pokrájaným cesnakom.
- 2
Pridám smotanu a nechám ešte chvíku povariť. Podám s chlebíkom. Môže sa podľa chuti pridať aj čilli paprička.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak-či tak je toto osvedčená dobrota, klasika ktorou sa doma človek všetkým zavďačí.
Je to super jedlo. Dobre, že si mi ho pripomenula, dávno som ho nevarila.