Strapkáč

Autor receptu: izabella929

U nás veľmi obľúbené jedlo. Najradšej ho varím, keď mám vlastnú sudovú kapustu.Je to veľmi sýte jedlo.

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vopred namočenú fazuľu dám do hrnca spolu s umytým údeným rebrom a údenou klobáskou.Keď sa začne fazuľa s údeninami variť, pokrájam si kapustu na menšie kúsky a pridám do fazule . Zatial si očistím zemiaky, pokrájam na kocky a uvarím v rajnci so štipkou soli.Keď je údenina uvarená, vyberiem ju na dosku a pokrájam na menšie kúsky.Do hotovej uvarenej fazule a kapusty pridám aj uvarené scedené zemiaky a pokrájanú údeninu. V mlieku rozmiešam hladkú múku a pridám do hotového jedla, pomiešam a nechám prejsť varom. Dochutím polievku soľou,mletým korením a pokrájaným cesnakom.
  2. Pridám smotanu a nechám ešte chvíku povariť. Podám s chlebíkom. Môže sa podľa chuti pridať aj čilli paprička.