Strapačky s kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Síce je to skôr zimné jedlo , ale mala som takú chuť na strapačky , nedalo mi , aby som neskočila na centrálne, kúpiť kyslú kapustu , ktorú máme radi na akýkoľvek spôsob.

Postup

  1. Pripravím si všetko, aby mi to išlo ako po masle, vodu do väčšieho hrnca, zemiaky, múku, soľ, haluškovač, sito na vyberanie halušiek, kastról na hotové halušky, pokrájanú na kocky údenú slaninu,masť, pokrájanú kyslú kapustu.
  2. Očistené zemiaky, mala som 5 veľkých ks, postrúhame na strúhadle, niekto dáva do mixéra, ja dávam prednosť strúhaniu.
  3. Pridala som na to množstvo zemiakov hladkú múku cc.45 dg (450g), soľ, dobre premiesiť, masa nemá byť ani riedka, ale ani veľmi hustá.
  4. Zatiaľ voda zovrela, hneď som hádzala cez haluškovač, niekedy som halušky robievala klasicky na doštičke. Halušky povarím cca pol minúty, vyberiem (neoplachujem!!) dám do kastróla s trochou masti.
    >
  5. Na halušky dám surovú pokrájanú kyslú kapustu, a to všetko zalejem horúcou usmaženou na masti, údenú slaninku, potom všetko dobre premiešam, môžeme hneď podávať. Takto robievam aj halušky s bryndzou, na halušky dám bryndzu, zalejem usmaženú slaninku s masťou, premiešam.