Strakoše

melbea - fotkamelbea, 6. júla 2013
Strakoše
Foto: melbea

Dozrievajú čerešne a višne, vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
štipka
 na posypanie




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame hrubú múku s polohrubou v pomere 1:3, pridáme štipku soli a vodu. Vymiešame cesto ako na halušky, nesmie byť príliš riedke, ani husté. Do cesta pridáme umyté a osušené čerešne alebo višne. Dobre premiešame.

    Strakoše - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme variť vodu. Pripravíme si sklenenú misu, do ktorej nakrájame maslo a posypeme kryštálovým cukrom. Keď nám voda začne vrieť, polievkovou lyžicou do nej dávame čerešne, ktoré sa snažíme nabrať aj s kúskom cesta. Keď nám vyplávajú na povrch, povaríme ešte cca 2-3 minúty a vyberieme do pripravenej misy s maslom a cukrom.

    Strakoše - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom, kto nemá rád mak, chutné sú aj škoricové. Prajem dobrú chuť.

    Strakoše - obrázok 3

Diskusia k receptu

valeri
perfektný receptík, len škoda, že už je u mňa v záhrade po višniach. Ale však budú napr. slivky, ukladám
salinka
Úplne som zabudla na tento jednoduchý a chutný recept. Dík za pripomenutie:-)
klaudia968
Toto je recept pre môjho muža, asi mu tie strakoše spravím.
Ďakujem za RP




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia