Strakoše
Autor receptu: melbea
Dozrievajú čerešne a višne, vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske zmiešame hrubú múku s polohrubou v pomere 1:3, pridáme štipku soli a vodu.
Vymiešame cesto ako na halušky, nesmie byť príliš riedke, ani husté. Do cesta pridáme umyté a osušené čerešne alebo višne. Dobre premiešame.
- Do hrnca dáme variť vodu. Pripravíme si sklenenú misu, do ktorej nakrájame maslo a posypeme kryštálovým cukrom. Keď nám voda začne vrieť, polievkovou lyžicou do nej dávame čerešne, ktoré sa snažíme nabrať aj s kúskom cesta. Keď nám vyplávajú na povrch, povaríme ešte cca 2-3 minúty a vyberieme do pripravenej misy s maslom a cukrom.
- Posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom, kto nemá rád mak, chutné sú aj škoricové. Prajem dobrú chuť.