Marhuľový koláč

Strakatá marhuľová bublanina (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Rýchly nenáročný koláč vynikajúcej chuti, vylepšený tvarohom, upečený podľa receptu z hrnčeka.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: V miske najprv vymiešam suché suroviny. Potom k nim pridám tekuté a následne vymiešam mixérom všetky suroviny spolu na jednoliate kakaové cesto.
  2. Hotové cesto vylejem na hlboký vymastený a posypaný plech rozmerov 20x35 cm.
  3. Na cesto malou lyžičkou pravidelne naukladám kôpky ochutenej tvarohovej zmesi, ktorú pripravím vymiešaním uvedených surovín.
  4. Navrch rozložím nakrájané čerstvé marhule podľa vlastného uváženia.
  5. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút do suchej špajle.
  6. Vychladnutý koláč poprášim cukrom a nakrájam.