Marhuľový koláč
Strakatá marhuľová bublanina (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Rýchly nenáročný koláč vynikajúcej chuti, vylepšený tvarohom, upečený podľa receptu z hrnčeka.
Postup
- Cesto: V miske najprv vymiešam suché suroviny. Potom k nim pridám tekuté a následne vymiešam mixérom všetky suroviny spolu na jednoliate kakaové cesto.
- Hotové cesto vylejem na hlboký vymastený a posypaný plech rozmerov 20x35 cm.
- Na cesto malou lyžičkou pravidelne naukladám kôpky ochutenej tvarohovej zmesi, ktorú pripravím vymiešaním uvedených surovín.
- Navrch rozložím nakrájané čerstvé marhule podľa vlastného uváženia.
- Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút do suchej špajle.
- Vychladnutý koláč poprášim cukrom a nakrájam.