Sterilizovaná zelenina (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Keď sme nemali dobrú pivnicu na zeleninu a tiež,keď sa v jeseň vyberala zelenina,tak aj tú maličkú som vždy zúžitkovala,tieto recepty mám od mojej maminky, vždy sme mali plnú komoru....

Suroviny

Postup

  1. Nálevu si uvarí asi toľko,podľa toho,koľko zeleniny budem mať na zaváranie,keď bude málo nálevu,tak dovarím.Takúto zeleninu používam,ako bežne čerstvú, aj do mäsových polievok,nenechá sa dlho sterilizovať a môžeš použiť,aj keď budeš variť hovädziu polievku,keď otvoríš pohár , už vtedy ti zavonia,ako zeleninová polievka.Tak a teraz k receptu,očistýme si rôznu zeleninu , akú používate,ja som dala mrkvu peržlen,kaleráb, a zeler,a lístky ligurčeka...
  2. nakrájaš a poukladáš do pohárov a zaleješ nálevom z deka a vody,ktorý precedíme,v bývalom deku je najmenej tých smetí, preto som si kúpila deko,ale v CZ,ale použila som už aj zeko,nič sa nestalo...
  3. zavíčkuješ a sterilizuješ 15_20 min, aby si ju mohla v polievke ešte variť s mäskom...
  4. tak isto postupujem aj pri zelenine na sviečkovú,zeleninu nakájam na kocky a zalejem takýmto nalevom,tiež sterilizujem,tam už môžeme aj pridať pár minút,tu nám to nevadí,,môžeš použiť aj do zeleninovej polievky...