Sterilizovaná cvikla

Autor receptu: diabambulka

Určite je tu tiež veľa receptov aj na túto dobrú zaváraninu a ja Vám posielam svoj osvedčený recept, ktorý sme robili cez víkend...Hovorí sa, že keď chcete mať dobrý krvný obraz jedzte cvikľu :-) čo je na tom pravda tak to neviem...

Suroviny

Postup

  1. Cvikľu si uvaríme a ošupíme. Nakrájame na kolieska a potom popretláčame cez koliesko s ktrorým robíme zemiaky na zemiakový šalát. Medzitým si pripravíme nálev. Uvaríme vodu, pridáme cukor, ocot, soľ, bobkový list, rascu a korenie . Uvarený nálev precedíme a zalejeme nakrájanú alebo nastrúhanú cvikľu ( jediné čo tam nechávam je rasca ) a necháme postáť minimálne 3 hodiny, alebo pol dňa. Pred plnením do fliaš nastrúhame chren a pridáme ku cvikli ( chren pridávame podľa vlastnej chuti ). Všetko spolu dobre premiešame a plníme pripravené poháre na zaváranie. Zalejeme nálevom, zavíčkujeme a sterilizujeme krátko stačí 5-10 minút, len toľko aby nám chytilo viečko, pretože cvikľa už je uvarená :-)))
  2. Hotovo :-)