Stelkine medovníčky

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 27. novembra 2016
Stelkine medovníčky
Foto: juliauspesna

Ahojte, rada by som sa s vami podelila o skvelý recept. Mám ho od mamky. Tá ho našla kedysi dávno na nete. Medovníčky sú mäkké a veľmi chutné. My ich pripravujeme s džemom a máčame v čokoláde. Dajú sa ozdobovať cukrovou polevou klasicky alebo len tak čisté zjesť. Je to len a len na Vás. Dobrú chuť priatelia.

20
porcií
15 minút
príprava
5-8 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
125 g (kvalitné)
200 g
4 PL
2 ks
1 čl
15 g
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiesime všetky suroviny na cesto. Ja miešam najprv suché suroviny a potom tekuté. Cesto si dáme do chladu na 2 hodiny, ale predpokladám, že dlhšie odstátie by cestu vôbec neublížilo. Práve naopak.

  2. 2

    Vyberieme z chladničky a môžme pracovať. Vyvaľkáme, dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme. Ja pečiem v teplovzdušnej na 150 stupňoch približne 8 minút. Nesmú byť tmavohnedé, inak budú tvrdšie. Treba si ich sledovať.

  3. 3

    Následne ich natierame džemom a máčame v čokoláde. Takto ich máme najradšej. Ak ich chcete ozdobovať cukrovou polevou doporučujem ich potrieť vajíčkom nech sú pekné lesklé.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Katarina2511 (27.11.2016 19:00)

Ty si autorka receptu, keď tak presne odpovedáš?
V recepte nie je napisane, na aku hrubku treba cesto vyvaľkať. Podľa mňa nie su zlepované tie na úvodnom foto.
Ja neoblievam perníčky. Pri polievaní týchto perníčkov je aj spodok poliaty čokoládou? Myslím, že nie, lebo to nie je technicky možné. Pri tuhnutí polevy by sa perníčky obliate čokoládou aj na spodu prilepili na podložku.
@Marienka44 (28.11.2016 14:10)

Nie som autor receptu, iba mam vo zvyku si najprv pozriet obrazky a precitat recept a potom sa pytam... Pisala som svoje skusenosti. Mala som vlastny biznis - malu pekaren. Recept je skutocne vynikajuci, patri medzi tie top v zbierke mojich medovnikovych receptov. Ak si precitas doplnujucu informaciu autorky receptu, ona potvrdila, ze medovnicky su zlepovane. Na obrazku to vidiet konkretne na troch medovnickoch a nie je treba ani okuliare. Prajem vsetkym prijemny den a radim vyskusat recept, medovnicky su skutocne vynikajuce.
Je tu otazka ohladne mena medovnickov. Nie je to jedno ako sa volaju? Peciem medovniky uz roky a stale skusam nove recepty. Tento recept je perfektny. Dalsia otazka je kolko medu. Je tam jasne napisane 4 polievkove lyzice. Ja som ich dala do cesta a bolo to v poriadku. Ci je tam o 1-2g medu viac alebo menej to kvalitu cesta neovplyvni. Este k tretej otazke ci su zlepovane alebo nie, Pozrite si pozorne obrazok a tam vidiet, ze su zlepovane. Skusala som zo zvedavosti obidva sposoby. Su dobre. Ja vsak uprednostnujem zlepovane. lebo sa s tym lepie pracuje. Robila som medovnicky tensie asi ako linecke keksy. Skuste, urcite si na nich pochutnate.
1x mares