Stejk pod bylinkovou krustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si bylinkovo–horčičnú krustu. Do mixéra rozdrobíme biely hriankový chlieb a bylinky s horčicou a syrom, rozmixujeme a naformované na porcie uložíme do chladničky.
  2. Hovädziu sviečkovicu nakrájame na približne 200 g stejky, v ktorých spravíme rezom noža tašky, ktoré naplníme mozarelovými čerešničkami. Mäso okoreníme, posolíme z oboch strán a potrieme olejom.
  3. Na panvici opečieme mäso do zlata a navrch položíme krustu a dopekáme asi 15 minút v rúre pri teplote 180 oC.
  4. Upečené mäso dáme na tanier a na panvicu s výpekom dáme maslo, zelené korenie – trochu ho orestujeme, zalejeme koňakom, ktorý necháme odpariť, a pridáme základnú prírodnú šťavu. Povaríme, pridáme škrobovú múčku, smotanu a pred koncom varenia vložíme na veľmi krátky čas jahody.