| 
	        
	        
	        
	        Stejk pod bylinkovou krustouAutor receptu: redakcia | 
 4porcie
 | 
 25 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
PostupPripravíme si bylinkovo–horčičnú krustu. Do mixéra rozdrobíme biely hriankový chlieb a bylinky s horčicou a syrom, rozmixujeme a naformované na porcie uložíme do chladničky. Hovädziu sviečkovicu nakrájame na približne 200 g stejky, v ktorých spravíme rezom noža tašky, ktoré naplníme mozarelovými čerešničkami. Mäso okoreníme, posolíme z oboch strán a potrieme olejom. Na panvici opečieme mäso do zlata a navrch položíme krustu a dopekáme asi 15 minút v rúre pri teplote 180 oC. Upečené mäso dáme na  tanier a na panvicu s výpekom dáme maslo, zelené korenie – trochu ho orestujeme, zalejeme koňakom, ktorý necháme odpariť, a pridáme základnú prírodnú šťavu. Povaríme, pridáme škrobovú múčku, smotanu a pred koncom varenia vložíme na veľmi krátky čas jahody.  
 |