Stejk pod bylinkovou krustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme si bylinkovo–horčičnú krustu. Do mixéra rozdrobíme biely hriankový chlieb a bylinky s horčicou a syrom, rozmixujeme a naformované na porcie uložíme do chladničky.
- Hovädziu sviečkovicu nakrájame na približne 200 g stejky, v ktorých spravíme rezom noža tašky, ktoré naplníme mozarelovými čerešničkami. Mäso okoreníme, posolíme z oboch strán a potrieme olejom.
- Na panvici opečieme mäso do zlata a navrch položíme krustu a dopekáme asi 15 minút v rúre pri teplote 180 oC.
- Upečené mäso dáme na tanier a na panvicu s výpekom dáme maslo, zelené korenie – trochu ho orestujeme, zalejeme koňakom, ktorý necháme odpariť, a pridáme základnú prírodnú šťavu. Povaríme, pridáme škrobovú múčku, smotanu a pred koncom varenia vložíme na veľmi krátky čas jahody.
|