Štefanská hus

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 140 °C

Postup

  1. Husacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrojíme ich, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Jablká ošúpeme a nakrájame na jemné rezance. Zmiešame ich s rozdrvenými orechmi a nakrája nými mandľami. Náplň rozdelíme na prsia, prekryjeme plátkom pŕs a zopneme špáradlom.
  2. Takto pripravené preložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, osolíme a vložíme do rúry predhriatej na 140 stupňov Celzia. Počas pečenia mäso prelievame výpekom. Upečené mäso vyberieme a výpek udusíme na tuk, ktorý potom zaprášime múkou a zalejeme vodou. Necháme ho dobre prevariť a pridáme med.
  3. Keď sa začne tuk oddeľovať, šťavu precedíme, pridáme 50 g orechov, osolíme, ešte krátko povaríme a zalejeme tým hotové husacie prsia.