Štefanská hus
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 140 °C |
Postup- Husacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrojíme ich, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Jablká ošúpeme
a nakrájame na jemné rezance. Zmiešame ich s rozdrvenými orechmi a nakrája nými mandľami. Náplň rozdelíme na prsia, prekryjeme plátkom pŕs a zopneme špáradlom.
- Takto pripravené preložíme do pekáča, podlejeme trochou vody, osolíme a vložíme do rúry predhriatej na 140 stupňov Celzia. Počas pečenia mäso prelievame výpekom. Upečené mäso vyberieme a výpek udusíme na tuk, ktorý potom zaprášime múkou a zalejeme vodou. Necháme ho dobre prevariť a pridáme med.
- Keď sa začne tuk oddeľovať, šťavu precedíme, pridáme 50 g orechov, osolíme, ešte krátko povaríme a zalejeme tým hotové husacie prsia.
|