Steak z kengury (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Syn kúpil mäso z kengury. Doniesol ho k nám, nech ho uvarím. Ešte som z tohoto druhu mäsa nevarila, tak som mala z toho obavy, či ho správne pripravím. Hľadala som inšpiráciu tu na Vareche, no nenašla som nič z kengury. Nevesta mi na inšpiráciu poslala link na recepty z kengurieho mäsa: http://www.taste.com.au/kitchen/recipes/category/kangaroo+recipes,120

8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tak toto mi syn priniesol. Mäso na obrázku vyzeralo dobre. Len či ho aj ja dokážem dobre pripraviť? Bola to výzva:-) Zamrznuté mäso som v chladničke rozmrazila.
  2. Mäso som vybrala z krabice. Bolo tmavé ako z diviny.
  3. Umyla som ho a dobre papierovými utierkami vysušila. Mäso som natrela olivovým olejom, osolila a okorenila som ho. Toto som spravila na obed. No keď syn prišiel okolo piatej hodiny, chcel, aby som pridala aj cesnak. Vnučka mala zasa chuť na hranolky. Tak som najprv dala do fritézy robiť hranolky.
  4. Suchú panvicu som dobre rozohriala. Či je dostatočne horúca som vyskúšala tak, že som na panvicu prskla trochu vody. Voda sa rýchlo vyparila. Tak som dala na panvicu mäso. Natiahla som si minútky na 4 minúty a opekala som mäso z jednej strany. Potom som mäso otočila, nesmie sa do neho pichať. Použila som kliešte na obracanie. Mäso som opiekla aj z druhej strany 4 minúty. Potom som ho na 8 minút zabalila do alobalu. Kým mäso odpočívalo v alobale, tak som z výpeku spravila omáčku. Už som nemala čas fotiť.
  5. Do výpeku som dala osmahnúť 2 strúčiky cesnaku. Zaliala som ho 250 ml šľahačky, do ktorej som pridala horčicu. Omáčku som trochu osolila, dala som mleté čierne korenie. Chvíľu som ju povarila. Do vypnutej omáčky som dala sekanú čerstvú petržlenovú vňať a pažítku. Rodina bola s výsledkom môjho varenie spokojná, všetkým chutilo. Recept som nezaradila do kolónky mäso, lebo kolónku na mäso z kengury na Vareche nemáme.