Steak z daniela s opekanými zemiakmi a cibuľovou omáčkou fotorecept
Foto: ajuska155
Rýchla fajnová večera , alebo obed .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si poriadne umyjeme a nakrájame na 2 cm kúsky . Zemiaky dáme variť do vriacej osolenej vody do ktorej sme pridali aj čl rasce .
-
2
Mäso musí by kvalitné a dobre odležané . Umyjeme ho a zbavíme blán pokiaľ ich má a natrieme olivovým olejom. Na papier na pečenie nasypeme koreniny , ktoré sme si pred tým rozdrvili v mažiari . ( timián , cesnak , borievky , kôra z citróna , soľ a korenie )
-
3
Maso pováľame v korení a dobre pomasírujeme .
-
4
Mäso rozkrojíme pozdlžne na polovicu , dáme na poriadne rozpálenú panvicu a opečieme z prudka zo všetkých strán . Potom znížime teplotu a opekáme ešte asi 10 minút . To je stredne prepečené , záleží na kvalite mäsa . Kto má rád krvavé opeká mäso kratšie .
-
5
Po opečení mäso vyberieme a necháme pod alobalom odpočinúť asi 10 až 15 minút .
- 6
Zemiaky uvaríme do mäkka , zlejeme vodu a položíme znova na platňu, ked sa voda odparí prijeme olivový olej a zemiaky opražím spolu s 3-4 strúčikmi cesnaku do zlatava .Po opečení zamiešame do zemiakov petržlenovú vňať .
- 7
Do výpeku kde sa nám opekalo mäso , dáme nakrájené cibule na polkolieska , a lyžicu múky. Cibuľu opražíme do karamelova a prilejeme biele víno a kurací vývar . Omáčku varíme do zhustnutia . Ku koncu v nej pomaly roztopíme maslo .
- 8
Ked si mäso odpočinie , pozdlžne ho nakrájeme na pol cm plátky .
- 9
Podávame so zemiakmi , preliate cibuľovou omáčkou . Dobrú chuť
- 6
blahoželám a 5*****dávam.