Steak z daniela s opekanými zemiakmi a cibuľovou omáčkou (fotorecept)
	        Autor receptu: ajuska155
	         
	        
	        Rýchla fajnová večera , alebo obed . 
| 
 2-3porcie
 | 
 30 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Zemiaky si poriadne umyjeme a nakrájame na 2 cm kúsky . Zemiaky dáme variť do vriacej osolenej vody do ktorej sme pridali aj čl rasce . 
- Mäso musí by kvalitné a dobre odležané . Umyjeme ho a zbavíme blán pokiaľ ich má a natrieme olivovým olejom.  Na papier na pečenie nasypeme koreniny , ktoré sme si pred tým rozdrvili v mažiari . ( timián , cesnak , borievky , kôra z citróna , soľ a korenie ) 
- Maso pováľame v korení a dobre pomasírujeme .
- Mäso rozkrojíme pozdlžne  na polovicu , dáme na poriadne rozpálenú panvicu a opečieme z prudka zo všetkých strán . Potom znížime teplotu a opekáme ešte asi 10 minút . To je stredne prepečené , záleží na kvalite mäsa . Kto má rád krvavé opeká mäso kratšie . 
- Po opečení mäso vyberieme a necháme pod alobalom odpočinúť asi 10 až 15 minút . 
- Zemiaky uvaríme do mäkka , zlejeme vodu a položíme znova na platňu, ked sa voda odparí prijeme olivový olej  a zemiaky opražím spolu s 3-4 strúčikmi cesnaku do zlatava .Po opečení zamiešame do zemiakov petržlenovú vňať . 
- Do výpeku kde sa nám opekalo mäso , dáme nakrájené cibule na polkolieska , a lyžicu múky. Cibuľu opražíme do karamelova a prilejeme biele víno a kurací vývar . Omáčku varíme do zhustnutia . Ku koncu v nej pomaly roztopíme maslo . 
- Ked si mäso odpočinie , pozdlžne ho nakrájeme na pol cm plátky  . 
- Podávame so zemiakmi , preliate cibuľovou omáčkou . Dobrú chuť