Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Steakov nie je nikdy dosť :-)

2
porcie
20 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso na steaky som vybrala z chladničky 1 hod. pred prípravou, obalila som plátkami sušenej šunky a zviazala motúzikom, na to, či mäso soliť tesne pred prípravou, alebo až potom, sú dva názory, aj renomovani kuchári to robia jeden tak a druhý onak, ja solím a korením tesne pred prípravou
  2. Kým mi mäso odpočívalo, pokrájala som si huby, chilli papričku a vňať
  3. Tiež som si uvarila umyté a prekrojené zemiaky v osolenej vode a ideme na vec: mäso som prudko opekala na rozpálenej panvici 2 min. z jednej strany a 1,5 min. z druhej strany, potom som ešte rýchlo poopekala šunku a dala na tanierik pod poklop, aby sa uvolnilo
  4. Zároveň som na grilovacej panvici potretej masťou opekala uvarené zemiaky
  5. Kým mi odpočívalo mäso, do tej istej panvice som dala huby a prudko som ich opekala, musela som ich trošičku podliať vodou, lebo žiadnu svoju nepustili a vyzerali, že sa chystajú prihorieť, keď sa voda odparila, pridala som vňať a chilli
  6. Premiešala som, odstavila a pridala maslo, soliť nebolo treba, lebo v panvici zostala opadaná soľ zo steakov
  7. Hotovo, prílohové zemiaky robím ako @jokin, sú super