Steak v sušenej šunke s pečiarkami (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Steakov nie je nikdy dosť :-)
2 porcie |
20 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso na steaky som vybrala z chladničky 1 hod. pred prípravou, obalila som plátkami sušenej šunky a zviazala motúzikom, na to, či mäso soliť tesne pred prípravou, alebo až potom, sú dva názory, aj renomovani kuchári to robia jeden tak a druhý onak, ja solím a korením tesne pred prípravou
- Kým mi mäso odpočívalo, pokrájala som si huby, chilli papričku a vňať
- Tiež som si uvarila umyté a prekrojené zemiaky v osolenej vode a ideme na vec: mäso som prudko opekala na rozpálenej panvici 2 min. z jednej strany a 1,5 min. z druhej strany, potom som ešte rýchlo poopekala šunku a dala na tanierik pod poklop, aby sa uvolnilo
- Zároveň som na grilovacej panvici potretej masťou opekala uvarené zemiaky
- Kým mi odpočívalo mäso, do tej istej panvice som dala huby a prudko som ich opekala, musela som ich trošičku podliať vodou, lebo žiadnu svoju nepustili a vyzerali, že sa chystajú prihorieť, keď sa voda odparila, pridala som vňať a chilli
- Premiešala som, odstavila a pridala maslo, soliť nebolo treba, lebo v panvici zostala opadaná soľ zo steakov
- Hotovo, prílohové zemiaky robím ako @jokin, sú super