Steak s vínovou redukciou s korením a chilli (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Dlho som sa na toto jedlo odhodlávala až som sa odvážila, na prvý krát som so sebou spokojná :-). V stredu som kúpila stehno z býka a nechala som ho do dnes vo fólií odležať v chladničke, asi by vydržalo aj dlhšie, ale nemám s tým skúsenosti.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko bolo pekne odležané, zostala v ňom po prste jamka, odrezala som kúsky hrubé asi 2,5 cm
  2. Asi pol hod. pred úpravou som mäso z oboch strán jemne potrela olejom, posolila a posypala čerstvo drveným korením a nechala odpočinúť na linke
  3. Na panvicu som dala rozpáliť masť a mäso som dala na panvicu na 3 min.
  4. Obrátila a znova nechala 3 min.
  5. Mäso som zabalila do alobalu a zakryla poklopom, aby sa uvolnilo, nechala som ho tak asi 8 min. Do výpeku som naliala víno, dala som horčicu a drvené korenie s chilli, redukovala som
  6. Pridala som soľ a maslo a ešte chvíľočku povarila
  7. A šup na tanier pečené zemiaky, steak a redukciu
  8. Ak by sa niekomu zdalo z úvodnej foto, že je moc prepečený, tu je dôkaz, že nie je :-)