Steak á la Philly cheesesteak (fotorecept)
Autor receptu: heysugar
Napriek tomu, že vo Philadelphii som mala to štastie byť nie raz, nikdy som práve tam z nejakého dôvodu neochutnala práve túto ich typickú špecialu, ktorá je už neodmysliteľnou súčasťou prezidentských kandidátskych súbojov na miestnych mítingoch, asi tak ako u nás pred voľbami guľáš a slivovica :-) vyskúšajte doma, oblížete si obe laby ;) recept je pripravený podľa receptu, tak ako nám bol ústne priamo podaný občanmi zo South Philly + so štipkou vlastnej fantázie :)
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- očistíme si 1 cibuľu a polovicu kápie a nakrájame na drobné kocky. priprávíme si mäso, je dobré ak je ešte studené a tuhé, aby sa nám dobre priečne krájalo na tenké plátky.
- prudko si rozpálime si na panvici bravčovú masť a pridáme plátky mäsa. okoreníme (použila som zmes pomarančovej kôry a čierneho korenia)
- pridáme cibuľu, kápiu a soľ a dusíme. Zatiaľ si na sucho na panvici orestujeme polovice rožkov. Pozor! iba nakrájanou stranou, aby ostal vrch mäkký.
- mäso dusíme až kým sa nám nevyparí všetka štava.
- odstavíme oheň a pridáme syr.
- zamiešame a ideme sa zblázniť z tej vôňe a textúry :-)
- Coleslaw pripravíme z nadrobno nakrájanej kapusty, papriky, mrkvičky a cibule pridaním tatárky, kyslej smotany alebo hustého jogurtu, rasce, čierneho korenia a soli.
- mäsko štedro naložíme na rožky, pritlačíme druhou polovicou a podávame so šalátom. Jedlo na pohľad vyzerá tak trochu ako bageta z Miletičky, ale nedajte sa pomýliť, veď ak je jeho chuť hodná aj prezidenta.... :-)))