Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
5 strúčikov |
|
2 ks |
|
|
|
1 vetvička |
|
|
|
Slaninové halušky: | |
250 g |
|
30 g |
|
|
|
3 ks |
|
500 ml |
|
50 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na drobno, orestujeme na slanine s cibuľou. Do zeleninového základu dáme opečené stehná, bobkový list, pridáme korenie, cesnak, rozmarín, dochutíme soľou a pomaly dusíme. Hotové stehná vyberieme a zeleninu prepasírujeme do jemnej omáčky.
- 2
Na masle orestujeme na jemno nasekanú slaninu, cibuľu a zaprášime krupicou. Pridáme mlieko a dobre rozmiešame. Varíme tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varešku a steny hrnca. Cesto necháme vychladnúť a pridáme doň vajce a nasekaný petržlen. Z cesta urobíme veľké halušky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Listový špenát očistíme, sprudka opečieme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Náš tip: Králičie mäso je ľahko stráviteľné a obsahuje málo cholesterolu, len 20-25 mg/100 g, a tuku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu