Šťavnatý mrkvový koláč od Beátky

snezienka11 - fotkasnezienka11, 26. októbra 2013

Tak tento recept, mám vo svojom kuchárskom zošite napísaný približne dva roky, ale nikdy som ho nevyskúšala. Moja mamina ho dostala od kolegyne Beátky Zobraziť celý popisTak tento recept, mám vo svojom kuchárskom zošite napísaný približne dva roky, ale nikdy som ho nevyskúšala. Moja mamina ho dostala od kolegyne Beátky aj s mnohými inými receptami. No a tak som sa rozhodla vyskúšať nevyskúšaný recept. :) A výsledok bol skvelý.

30 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
3 ks
2 dl
50 g
z jedného pomaranča
225 g
140 g
1 ks
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
Poleva:
z 1 pomaranča
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do hustého krému, do ktorého postupne pridávame olej.

  2. 2

    Do zmesi ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarb., kokosom, mletým zázvorom, škoricou, postrúhanou pomarančovou kôrou a štipkou soli. Úplne na záver pridáme do cesta postrúhanú mrkvu. Aj keď sa bude zdať, že je cesto priveľmi tuhé, tak žiadne obavy, také to má byť. :)

  3. 3

    Rúru si vyhrejeme na 175 °C. Cesto vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech a pečieme približne 30-35 minút. Treba dávať pozor, aby bol koláč vo vnútri dobre prepečený.

  4. 4

    Hotový koláč necháme vychladnúť. Pomarančovú polevu pripravíme tak, že šťavu z pomaranča vymiešame s práškovým cukrom , aby nám vznikla hladká poleva. Necháme stuhnúť a môžme podávať. :)
    RADA: Do cesta môžeme pridať posekané vlašské orechy a hrozienka. :)

Diskusia k receptu

cesminaz
Znie to velmi dobre,kokos aj pomaranc mam rada,takze ukladam a urcite niekedy vyskusam ;-) vdaka
janger
Podla surovin sa mi kolacik pozdava... Si sikulka :-). Je iste vyborny.
snezienka11
Ďakujem za kompliment. :-) Môžem zaručiť, že je výborný. Potrebné suroviny sú neni vôbec drahé a ľahko dostupné. Príprava je naozaj jednoduchá. Koláčik je šťavnatý a podľa mňa geniálne voní. :) :)
janger
@snezienka11 , upiekla som tento tvoj kolacik. Je velmi chutny, makkucky, moc sa nam paci. Jedine co banujem, ze som nespravila hned z dvojitej davky :-). Dala som aj kusky orechov. Prikladam fotku. Dakujem za dobry recept a ocenujem 5* :-).



snezienka11
Ďakujem veľmi pekne. :-) Toto sa mi ešte nestalo, síce som na VARECHE viac ako rok. Naozaj ste ma potešili, naozaj veľmi. Až sa trasiem od vzrušenia. Ďakujem ešte raz a želám veľa šťastia pri pečení a varení. :)
anitka153
Zdravim,vcera som kolacik piekla do skolky pre deticky ako mnamku po divadelnom predstaveni o zajacikoch :) .Urobila som z toho maffinky a mozem povedat ,ze sa len tak zaprasilo po nich.Robila som ich z raznej celozrneej hladkej muky,pridala som este stavu z jedneho pomaranca,kezde som robila rovno dvojitu davku.Nasekane mandle len tak chrumkali.Vyslo mi 36ks ale velikanskych mafinkou :) Super odporucam a posuvam dalej .
snezienka11
anitka153 veľmi sa teším, že tak chutilo. Nesmierne ste ma potešili, ďakujem pekne. Nech sa vám darí. ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia