Foto: snezienka11
Tak tento recept, mám vo svojom kuchárskom zošite napísaný približne dva roky, ale nikdy som ho nevyskúšala. Moja mamina ho dostala od kolegyne Beátky Zobraziť celý popisTak tento recept, mám vo svojom kuchárskom zošite napísaný približne dva roky, ale nikdy som ho nevyskúšala. Moja mamina ho dostala od kolegyne Beátky aj s mnohými inými receptami. No a tak som sa rozhodla vyskúšať nevyskúšaný recept. :) A výsledok bol skvelý.
príprava
na 175 °C
Suroviny
200 g |
|
3 ks |
|
2 dl |
|
50 g |
|
z jedného pomaranča |
|
225 g |
|
140 g |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Poleva: | |
z 1 pomaranča |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do hustého krému, do ktorého postupne pridávame olej.
- 2
Do zmesi ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarb., kokosom, mletým zázvorom, škoricou, postrúhanou pomarančovou kôrou a štipkou soli. Úplne na záver pridáme do cesta postrúhanú mrkvu. Aj keď sa bude zdať, že je cesto priveľmi tuhé, tak žiadne obavy, také to má byť. :)
- 3
Rúru si vyhrejeme na 175 °C. Cesto vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech a pečieme približne 30-35 minút. Treba dávať pozor, aby bol koláč vo vnútri dobre prepečený.
- 4
Hotový koláč necháme vychladnúť. Pomarančovú polevu pripravíme tak, že šťavu z pomaranča vymiešame s práškovým cukrom , aby nám vznikla hladká poleva. Necháme stuhnúť a môžme podávať. :)
RADA: Do cesta môžeme pridať posekané vlašské orechy a hrozienka. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu